- Det er disse som viser at det går an å få til litt mer, og nå litt lenger. De har virkelig gjort en innsats utenom det vanlige, sa Hanna Relling Berg, da prisene blei delt ut, torsdag. Prisene går til personer som på en eller annen måte har utmerket seg i året som gikk. To faste priser for innsats i kultur- og sportslivet, samt en hederspris som stemmes fram av avisas lesere.

Klar vinner

Og for å ta sistnevnte, hedersprisen først:

I denne kategorien seilet ALS-rammede Pål Eikrem tidlig opp som en klar vinner. Med et ras av sms-, nett og kupongstemmer har sunnmøringene gitt beskjed om at hans livsmot – og innsats for å formidle det til andre – er verd en pris.

Eikrem, som er kjent for å ha replikkunsten i orden, kvitterte blant anna på følgende måte via sin venn Finn Harry Sjøholt:

-Jammen var det deilig å slå Norges to største vinnerskaller, Reka og John Arne.

Sporty hoppfar

I sportsverdenen var det altså Anders Fannemel som ble belønnet med juryens pris.

21-åringen fra Hornindal er for tiden i Engelberg for gjøre det han kan best – å hoppe på ski. Derfor var det far og bonde Ola Rasmus Fannemel som måtte stå tidlig opp for å ta fjøsstellet, og dra rett til Ålesund for å ta imot prisen på sønnes vegne.

-Jeg skal takke så mye. Anders setter stor pris på støtten han har fått, og særlig er han glad for at avisa har vist interesse for han og sporten også i motgangstider, sa Fannemel.

Kulturpris

Festivalgründerne i Momentium, ved Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård, ble hedret med Sunnmørspostens kulturpris. Ante tok imot, og ville umiddelbart dele æren med en drøss av medhjelpere.

- Jeg antar at dette er en pris som hedrer alle som har bidratt til det som skjer på festivalfronten på Sunnmøre, sa Giskeødegård, og trakk fram de fire andre ansatte, tredve frivillige ressurspersoner som hjelper dem hele året, samt de rundt 1.000 frivillige som står bak Sommerfesten, Midtsommerjazz og Jugendfest.

Les mer om prisene og prisvinnerne i papirutgaven, fredag.