NM janitsjar:

Tresfjord best i Møre og Romsdal

Tresfjord har det beste janitsjarkorpset i Møre og Romsdal.

Tresfjord Janitsjar. ARKIVFOTO 

Kultur

Det er klart, etter at NM for janitsjarkorps gikk av stabelen i Trondheim i helga - det 23. i rekka i bartebyen, og med rekorddeltakelse: Heile 107 sju korps fordelt på sju divisjoner.

Fra Møre og Romsdal deltok sju korps, og flere av disse kan notere seg gode prestasjoner i sine divisjoner:

Feiring i Tresfjord-leiren

Øverst troner altså Tresfjord Janitsjar, som endte på fjerdeplass i 3. divisjon.

- Vi feirer og er kjempefornøyde med egen innsats, sier ei feststemt Janne Kile Kjersheim i korpset til smp.no, seint lørdag kveld.

- Sjøl om vi rykte ned fra 2. divisjon etter fjoråret og vel hadde et ørlite håp om å klare å karre oss opp igjen, er vi veldig stolte over fjerdeplassen. Husk vi er et bygdekorps med begrensa ressurser. Bak oss på resultatlista har vi flere habile korps - Oslo Postorkester, for eksempel, påpeker hun.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Roser dirigenten

Og mye av æra for de gode resultatene gir Kjersheim til dirigent Arnfinn Dalhaug.

- Han er utrolig flink til å få fram klang. Han har betydd MYE disse fem åra vi har hatt han, sier hun.

Det å dra til NM beskriver hun som årets store sosiale happening.

- Her jeg står nå ser jeg mengder av feststemte musikere. Dette er bare så gøy, sier hun uttrykkelig, før hun vender tilbake til feiringa.

Andre gode resultater

Og Tresjford er ikke det eineste korpset som har grunn til å være fornøyd med egen innsats: Musikklaget Ulf fra Ulsteinvik og Sykkylven Janitsjar som begge var i aksjon i 4. divisjon alt fredag, endte på henholdsvis tredje og fjerdeplass i divisjonen. Videre blei Musikklaget Brage fra Spjelkavik nummer to i 5. divisjon, slått med ett poeng av Tvedestrand Musikkorps. Bak Brage på 5., 6. og 8. plass fulgte Musikkorpset Tempo, Molde Janitsjar og Hasund og Dimnøy Ungdomsmusikkorps.

Sogn og Fjordane var ikke representert med korps i NM i år.

Følg smp.no på Facebook