Det er snart 20 år siden Johann Olav Koss tok tre gullmedaljer under OL i Vikingskipet på Hamar. Du må ha noen år på baken for å huske de spennende rundene på 1.500, 5.000 og 10.000-meteren.

Samme år begynte det å knake i sammenføyningene i det populære britiske bandet Dire Straits. Men hovedmann Mark Knopfler hadde flere prosjekter på gang og tok med seg noen av bandmedlemmene videre i sin fantastiske solo-karriere.

Drøm

To bobiler har campet på parkeringsplassen utenfor Vikingskipet denne tirsdagskvelden. En gjeng fra Skodje er i ferd med å få oppfyllt en lang drøm: Å høre Mark Knopfler spille i levende live.

– Jeg har drømt om dette utrolig lenge. Jeg har rett og slett hjertebank, sier Lisbeth Madsen.

– Nei, no må du slutte, svarer ei mannsstemme kontant.

– Ej meina det!

– Vi har reist langt for å høre våre favorittartister tidligere. Karene her har vært på Tina Turner-konsert i Barcelona, forteller Kikki Urke. Nå smiler gubbene.

– Ja, det e ei flinke dame. Allerede i september i fjor sikret de seg dyre billetter for å høre frontfiguren fra Dire Straits.

– Dette er stort. Vi kan de fleste sangene deres utenat, sier Lisbeth Madsen.

Hun skjønner følelsen unge jenter får når de møter sine store pop-idol.

– Det er jo en drøm.

Nå sukker gubbene.

– Tulent!

Konserter

Tusenvis av sunnøringer reiser gjerne verden rundt for å høre sine idol hvert år. Så en tur til Hamar skremmer ikke Elisabeth Ø. Bergquist, fra Sjøholt.

– Vi elsker Mark Knopfler og Dire Straits. Vi er en god gjeng som dro ned allerede i går. Nå er vi ferdig oppvarmet, ler hun.

Kjente Dire Straits-klassikere er et folkekrav når Mark Knopfler opptrer og tirsdag fikk fansen to timer i drømmeland.

– «Sultans of Swing» manglet, ellers en helt fantastisk konsert, oppsummerer Elisabeth etterpå.

Les flerekulturnyheter på smp.no