«Storkaren» til Bjørvika

«Storkaren», Norges første jazzopera med The Brazz Brothers og Magne Fremmerlid i hovedrollen, gjorde stor lykke da den hadde urpremiere på Opera Nordfjord i fjor sommer.

På hjemmebane: I august skal operasanger Magne Fremmerlid synge «Storkaren» i Bjørvika.  Foto: Morten Hjertø

Kultur

I august inntar sunnmørsoperaen Den Norske Opera i Oslo, som en del av Oslo Jazzfestival 2013.

«Storkaren» handler om den selvsikre og skrytende sunnmøringen som i ung alder følger drømmen sin om å dra til Junaiten og bli filmskuespiller i «Hølliwood». Dit kommer han seg aldri, men dør tragisk på sin stambar i New Yorks bakgater.

Resten av handlingen er reisen hjem til gamlelandet, der han tror det venter seg en storslått begravelse. På reisa får han et band som fargelegger historien og kommer med jazza innspill hele veien hjem.

The Brazz Brothers

Musikken er skrevet av Helge Førde. Dette er hans andre opera på tre år. Den første var «Norge–Brasil – ein opera», oppført på Opera Nordfjord og Det Norske Teatret og nominert til Heddaprisen 2012 for årets forestilling.

Librettoen til «Storkaren» er skrevet av forfatter og The Margarets-medlem Ronnie MAG Larsen, mens musikken blir framført av The Brazz Brothers.

Forestillinga er et samarbeid mellom Den Norske Opera og The Brazz Brothers, og er støttet av Fond for Utøvende Kunstnere.

Sjå også: Kom seg heim i døden

Følg smp.no på Facebook

Relaterte saker:

Hadde premiere på jazzoperaen «Storkaren»:

Kom seg heim i døden