Stiller ut på Oslo S.

Kristine Roald Sandøy får sitt hittil største publikum når skulpturen hennes stilles ut på Oslo Sentralstasjon i dag. Opptil 150.000 passerer plassen hver dag.

Iøynefallende: I dag åpner Kristine Roald Sandøys utstilling av kunstverket «Balanseklang» på Øvre Jernbanetorg i Oslo. Her passerer tusenvis av mennesker hver dag. Sandøy er første kunstner ut i prosjektet «Rom for kunst» 2014 på Oslo Sentralstasjon. Og den første kunstneren siden 2001 som stiller ut i 3D. 

På denne plassen er det mange som prøver å finne balanse i livet sitt

Balanse: Kristine Sandøy liker å utforske nye materialer og har jobbet mye med balanse som tema. 

Kultur

På den 25 meter lange og åtte meter høye veggen til venstre for øvre inngang til Oslo Sentralstasjon henger kunstverket «Balanseklang».

– På denne plassen er det mange som prøver å finne en balanse i livet sitt, folk som er slitne. Folk som er trøtte. På veg til jobb, eller på veg fra jobb. Men det var folk flest jeg hadde i tankene da jeg fikk oppdraget, presiserer Sandøy.

Lyspunkt

31-åringen fra Vigra har jobba i høyt tempo siden hun fikk jobben i november, bare avbrutt av en liten juletur hjem til Sunnmøre.

«Balanseklang» er laget i aluminium og gjennomskinnelig stoff, og blir lyssatt innenfra på kvelds- og nattetid.

– Det skal henge fram til 21. april, og er tenkt som en oppmuntring til publikum, et lys i mørketida, forteller Sandøy, som setter stor pris på det artige oppdraget hun fikk gjennom kulturbyrået Mesén. Hun liker å utforske materialer, og har jobbet mye med balanse som tema.

Mellom

«Rom for kunst» på Oslo S ble etablert en vinterdag i 2001. Den gangen var det 24 juletrær og seks kunstnere som sto i fokus.

Målsettingen med satsingen har vært å ta i bruk stasjonsområdene på nye måter, gi positive opplevelser og åpne opp for en dialog med et bredt publikum. Siden har prosjektene fulgt som perler på en snor. Kristine Roald Sandøy er første kunstner ut i 2014, og den første i prosjektet med et verk i 3D.