– Jeg synes vi har fått til ganske mye på kort tid.

– Og som en fin klapp på skuldra: Januar 2014 viser det beste besøket på fire år. I fjor hadde ålesundkinoen 8.999 besøkende, i år hadde vi 13.255, sier en hektisk, men godt fornøyd Linn Eidskrem Handeland, som begynte i jobben for Norsk Kinodrift 1. januar.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Nye høyttalere

Den nye kinosjefen har installert seg med kontor i kinobygget på Moa.

– Onsdag stenger vi sal 3 for å skifte lerret der, og i neste uke stenger vi sal 2. På Løvenvold er vi ferdige, og der har vi også skiftet ut alle høyttalerne.

– Dessuten har vi renset alle stolene og teppene i begge kinoene. Etter planen skal vi isolere veggene mellom salene på Moa i løpet av våren, sier hun.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Billetter i kiosken

Både på Løvenvold og på Moa blir publikum møtt med nytt kioskområde.

– I sentrum har vi bare en disk, her på Moa har vi det jeg liker å kalle et salgsareal. I tillegg til kioskvarer kan man blant annet kjøpe billetter og 3D-briller.

– I tillegg har vi en automat der man både kan hente bestilte billetter og kjøpe billetter på stedet, sier kinosjefen, som gjerne vil understreke at billetter nå kan bestilles på ålesundkino.no.

På veggen i foajeen henger en skjerm som viser trailere fra aktuelle filmer, som etter en noe uheldig start er justert etter tidspunkt på dagen.

Les de siste filmanmeldelsene på smp.no

Voksentrailere

– Vi fikk noen tilbakemeldinger på at små barn, blant annet fra svømmeklubben, ble stående i hallen og se utdrag fra voksenfilmer med sex og vold.

– Det skal selvsagt ikke skje. Vi trodde tilpasningen til publikum lå i systemet, noe det ikke gjorde. Men nå går vi manuelt inn og fjerner voksenfilmene den tida det er barn i foajeen, forsikrer kinosjef Handeland.

Gode gamle Løvenvold kino har fått ny kiosk etter at Norsk Kino overtok kinodrifta i Ålesund. Mariann Borgund kan nå tilby både billetter, popkorn og andre kinofristelser. Foto: June R. Johansen Foto: June R. Johansen