Scena: Ingrid Johanne Fylling Nupen

– Kjekt å vise at trekkspel kan brukast til meir enn gamaldans, seier Ingrid Johanne Fylling Nupen som satsar på klassisk musikk.

Lunsjkonsert: Fredag er det Ingrid Johanne Fylling Nupen som opptrer på Scena.  

Klassisk: 17-åringen satsar på å bruke trekkspelet til klassiske musikk. 

Scena
  • Scena er ment som arena for å løfte fram lokale artister.
  • Med 200.000 unike brukere på smp.no i uka gir det mulighet til å nå et stort publikum. Hver fredag blir det en minikonsert med en ny artist på nettet.
  • De som ønsker å delta på Scena, kan kontakte Sunnmørsposten på kik@smp.no
Kultur

Sjå konserten over

– Men eg spelar både pop, rock og gamaldans. Eg prøver å spele så mange musikksjangrar som muleg, for å kunne ta på meg ulike speleoppdrag. Men det er klassisk musikk eg satsar på, forsikrar vinnaren av solistprisen under Fjord Cadenza i fjor.

Klassisk

I dag er 17-åringen frå Ørskog klar for Scena på smp.no, der ho skal framføre dei tre klassiske verka Sonate i A-dur av Dominico Scarlatti, Vintermorgen frå barnesuite av Zolotarev og Asturias av Isaac Albéniz.

– Kvifor har du valt nett desse verka?

– Fordi det er stor variasjon i stykka,- frå lystig barokkmusikk, til det rolege og vidare til musikk som er teknisk krevjande. Dette er stikkord for kva type musikk eg ynskjer å spele.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Starta som 5-åring

Ingrid Johanne Fylling Nupen starta å spele trekkspel som 5-åring, og har vore aktiv i trekkspelorkester i Ørskog sidan då.

Ho har og spelt seg til fine plasseringar i ungdommens kulturmønstring, delteke i mange distriktsmeisterskap og NM i trekkspel. Gull tok ho under NM i 2008 og 2011.

Solist har ho vore med Big Odd Band og Ålesund Symfoniorkester, og «Drømmestipendet» og Ørskog Sparebank sin «Ungdomspris» har ho fått.

– For pengane har eg kjøpt meg nytt trekkspel, fortel Ingrid Johanne som no går 2. året ved musikklina ved Fagerlia vidaregåande skole i Ålesund der ho har akkordeon som hovudinstrument.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Til Oslo for å øve

Fordi skulen ikkje kan skaffe henne lærar i klassisk trekkspel, reiser ho til Oslo annankvar helg for å ta trekkspeltimar med Erik Bergene som underviser ved Norges musikkhøgskole.

Der er ho no i vinterferien også, for kombinere fri med å ta trekkspeltimar.

Tidlegare på Scena:
Se konsert med Robert Post
Se konsert med Tellef Raabe
Se utdrag fra musikalen Jungelboken
Se utdrag fra Bybrann-musikalen
Se Sigrid Solbakk Raabe-konserten
Se Stig Ulv-konserten
Se Liv Håker-konserten