De tre kniver om å få spilt inn album i Ocean Sound Recordings på Giske, samt å få spille egen konsert under Jugendfest på Color Line Stadion. Prosjektleder og juryformann Terje Erstad mener det å vinne potensielt kan bety mye for en artist.

– Det er bare å se på hva som har skjedd med tidligere vinnere, som for eksempel Dina Misund, Mikhael Paskalev og Highasakite. Hvis man har et talent i grunn, er jeg overbevist om at det å vinne prisen kan være et springbrett videre.

Stem på din favoritt her (trykk på hjertet ved siden av artistvinduet)

Tre igjen

I går ble ti finalister redusert til tre. De tre er Lena Nymark, Ine Hoem og bandet Fight. Både stemmer fra publikum og juryen har bestemt at nettopp disse tre står igjen.

Terje Erstad mener konkurransen har fått tre veldig gode superfinalister.

– Både Ine Hoem og Lena Nymark har det jeg vil kalle x-faktor innen sjangeren pop/rock. Begge har et veldig tydelig uttrykk og noe eget som skiller dem fra andre. De er dyktige, har dyktige musikere med seg og gode melodier. Når det gjelder Fight er dette et hardcore pønkrockband. De skiller seg ut i denne sjangeren ved å være flinke til å spille, men også ved at de har massevis av energi.

Trykke på hjerte

Det som skjer i konkurransen nå er at de tre superfinalistene får spilt inn låten de konkurrerer med i studioet Ocean Sound Recordings. Denne innspillingen vil bli filmet, slik at folk kan bli litt bedre kjent med artistene.

– Publikum kan stemme én gang hver dag på sin favoritt. Man går inn på nettsiden via Sunnmørsposten eller Momentium, og stemmer ved å trykke på et hjerte knyttet til hver artist, forteller Erstad.

Superfinalen, med kåring av vinneren, går av stabelen i Ocean Sound Recordings 10. april.

Stem på din favoritt her

<strong>Fight:</strong> Bergensbasert pønkrockband med ålesunder Marcus den Ouden (til høyre) som gitarist. – Innenfor denne sjangeren skal det være masse energi, og det har disse karene til de grader, sier Terje Erstad.
<strong>Ine Hoem:</strong> – Hun er en artist som allerede har kommet langt. Hun har x-faktor og veldig gode låter, skryter Terje Erstad.