Derfor har det tatt fire år før det andre albumet hennes er klart. Det slippes i dag, og har fått tittelen «Nice Distractions».

– Jeg har spilt inn mange flere låter enn de som er med på albumet. I disse årene har jeg skrevet, forkastet og skrevet nytt. Jeg vil være hundre prosent fornøyd med det endelige resultatet, sier Dina.

MGP

Nå er hun fornøyd. Og glad for at albumet omsider skal slippes ut i verden. To singler har allerede fått mye oppmerksomhet. Den ene er «You Don`t Wanna Know» som i 2013 lå 12 uker på P1s B-liste. Den andre er «Needs», som hun deltok i Melodi Grand Prix med. Hun kom til den norske finalen, men vant ikke. Likevel har deltakelsen vært en positiv opplevelse.

– Jeg fikk mye oppmerksomhet rundt musikken min og tror et yngre publikum har oppdaget meg, sier hun, og legger til:

– Dessuten var det en uvant opplevelse å komme til dekket bord. Alt var lagt til rette for oss.

Drømmen

Dinas artisthverdag er nemlig langt ifra slik. Selv om hun tidlig ble kjent og ga ut sitt første album som 21-åring, kan hun fortsatt ikke leve av musikken. Ved siden av studerer hun og jobber som lærer.

– Jeg har alltid likt å ha mange baller i lufta, så det går greit. Men den store drømmen er jo å kunne drive med musikk på fulltid, vedgår hun. Grunnen til det er at hun har et stort formidlingsbehov.

– Musikk er en del av meg. Den kverner i hodet hele tiden og jeg har allerede begynt å tenke på neste album. Jeg er inne i en kreativ fase og tror at det neste albumet muligens kan spilles inn allerede til sommeren.

Dialekt

Selv beskriver Dina musikken sin som pop, med innslag av country, visesang, rock og soul. Til nå har hun kun sunget på engelsk, men på «Nice Distractions» er det med én låt skrevet på dialekt.

– Det var et stort steg for meg å ta, men det har gitt mersmak. Grunnen til at jeg turte var faktisk at jeg fikk så god tilbakemelding på en coverversjon jeg gjorde av «Drøm videre Violeta» av Kaizers Orchestra. Det åpnet øynene mine for at det går an å skrive på dialekt.