Åpnet gigantisk Opsvik-utstilling

Lørdag åpnet Opsvik-utstillingen som går over hele syv saler i TRAFO kunsthall.  Hele to etasjer er fyllt opp med billedkunst av Peter Opsvik (75) fra Stranda.
Kultur

– Hvordan har du det akkurat nå?

– Jeg har det flott, veldig flott! Sier en stolt, fornøyd og noe spent Opsvik før menneskene strømmer inn i de vakre, lyse lokalene i kunsthallen i Asker.

«Skap» er navnet på selve utstillingen som vil stå åpen for alle frem til 22. juni. Ordspillet «Skap» er både konkret gjenstandsbeskrivelse, og en oppfordring til å la seg inspirere. 

Åpne og lukke dører er nøkkelbegreper i utstillingen. De ulike skapene er et resultat av en lek med former, farger, linjer og materialer. Opsvik vil ikke sette ord på hva han legger vekt på i selve utstillingen, da han mener det er opp til hver enkelt person å tolke utstillingen med et åpent sinn.

Over tre hundre

Over tre hundre mennesker var innom åpningsdagen, og fikk med seg den fantastiske utstillingen som alle ble oppfordret til å ta og føle på.

Sturla Sturlason Large og Francine Aubert Lampe var to av dem som var veldig begeistret og imponert over Opsvik (les: misunnelig).

– Gøy å se at Opsvik har hatt det morsomt, konstanterte Large. Dessuten er det overraskende bruk av farger og former.
– Rett og slett en utmerket og nydelig utstilling slår Lampe fast.

En ære

På spørsmål om hvorfor kunstgalleriet satser så stort på Opsvik, får Sunnmørsposten til svar at det er en ære å få til en så flott utstilling med en av Norges mest kjente formgivere som jo nylig har fyllt 75 år. 

Knut Blomstrøm, TRAFO kunsthalls daglige leder, sammenlignet Opsvik med sin navnevenn Peter Pan og sa avslutningsvis at han gjerne ville vise Peters mer lekne og ukjente sider, noe som har kommet godt frem i denne unike billedkunst-utstillingen.