De to er som kjent både venner og kunstnerkollegaer. Dronningen, Opdahl og Kjell Nupen samarbeidet blant annet i sommer om utstillingen «Tre Reiser. Tre Landskap» som også ble vist i Kunstmuseet Kube.

Etter litt hoderegning kommer Opdahl fram til at dette er hans fjerde separatutstilling i London. Utstillingen skal stå til 17. januar 2014.

Eksotisk

– Med unntak av noen få malerier som ble vist på en utstilling i Seattle i juni, så er dette bilder som vises fram for første gang. Utstillingen har tittelen «New Paintings». Enkelt og greit, sier Opdahl.Utstillingen består av 40 malerier, seks av dem i størrelsen 170 x 170 cm.

– Noe nytt tema vil jeg ikke si jeg har jobbet med. Du vet, det er natur jeg er og har vært opptatt av bestandig, sier Opdahl.

– Du har stilt ut i London flere ganger før. Blir du godt mottatt?

– Det er helt fantastisk å være her. London er et sted å hente inspirasjon, hver eneste gang. Og så blir arbeidet mitt alltid mottatt litt annerledes her enn hjemme i Norge. Britene ser på den naturen jeg maler som svært eksotisk. Mange spør om jeg har funnet det opp. Men jeg maler det jeg ser. For oss som bor på Sunnmøre og langs kysten er det samme landskapet en selvfølge, med skiftende stemninger. Bildene er selvsagt mer enn geografi. Det er uttrykket som fenger, det mektige, voldsomme og dramatiske. Jeg blir ikke lei jeg heller, sier Opdahl.

Les flere kultursaker her

Konserter

Galleriet som huser utstillingen er en del av kunstnersenteret «Kings Place» ved Kings Cross, et jernbaneknutepunkt. Stasjonen er blant annet utgangspunkt for «Galtvortekspressen» i Harry Potterbøkene.

Kings Place har konsertscener og spisesteder, og vil i løpet av helga by på et nesten hel-sunnmørsk program. Både Nils Petter Molvær, Hilde Marie Kjersem og Annbjørg Lien skal spille. I tillegg kommer Maria Parr for å presentere «Vaffelhjarte» som nylig kom ut på engelsk.

– Denne helheten vil publikum like, med bilder, musikk og litteratur fra samme område. Jeg liker det, sier Opdahl.

Følg smp.no på Facebook her

Maleriet har tittel «An Island in the Sea» og ble vist i Seattle i juni.