– Dette blir spennende! Jeg har ikke spilt Margot på et halv år, så nå pugges det på harde livet. Både Ørjan og jeg har gjort andre ting i mellomtida, men nå gleder vi oss veldig til en ny runde med Margot. Det sier Ina Breivik som sitter hjemme i Larsgården og jobber seg inn i den kjente damas spesielle univers.

– Jeg har på meg Margot-hatten og brillene for å komme i rette modus, forteller hun.

Begeistring

Tjueåtte spilte forestillinger med «Margot får besøk» i Ålesund, femten i Bergen, høye terningkast og begeistra publikum. Med dette i ryggen står de to parhestene i humorforestillinga på scena i Flora Samfunnshus 18. oktober.

– Hvorfor legges turnéstarten til Florø?

– Fordi jeg to ganger har spilt sommerrevy der, og er blitt utrolig godt mottatt. Nå sist sammen med Astrid Overaa med showet «Dei galne har det godt». Det er en fantastisk entusiasme i revymiljøet i Florø, som gjør at det er en fryd å spille der. Det blir hyggelig å komme dit med Margot.

Nitten nye forestillinger med «Margot får besøk» på ti spillesteder er satt opp på turnelista. Åtte av dem i Bergen.

– Vi er åpne for flere forestillinger, og lukter litt på å reise litt rundt langs kysten. Vi har fått forespørsel fra Stavanger, men vet ikke hva det blir til.

– Hva med å sette opp «Margot får besøk» i Oslo?

– Min første Margot-forestilling «Margot the show» ble vist på Oslo Nye Teater, og det gikk veldig bra. Men å leige en scene på egen hånd er veldig kostbart, så denne gangen har jeg ikke planer om å dra Margot til Oslo.

Nye scener

Når «Margot får besøk» har sin ene forestilling i Ålesund, blir det i Parken kulturhus og ikke i Arbeideren der dama har holdt til før.

– Margot har aldri vært i kulturhuset. Der er litt større forhold enn hun er vant til, så hun er redd for å gå seg vill, forteller Breivik som likevel tror det blir stort for Margot å innta byens storstue.

Nye ideer

Siden sist Ina Breivik moret folk som Margot, har hun hatt diverse eventjobber og spilt sommershow i Florø og Stryn.

– Og hele tida jobber jeg med nye ideer som jeg diskuterer med tekstforfatter og regissør. Forhåpentligvis blir det en ny forestilling av det.

– En ny Margot-forestilling?

– Jeg har lyst til å vise at jeg kan lage andre ting også, men hun blir nok med. Margot har fortsatt mye å fortelle.

Ina Breivik og Ørjan Liavåg i en sjelden rolig samtale i et show med høyt tempo. Foto: Staale Wattø