I dag blir forestillingene som barneteatret i Ålesund setter opp delvis produsert i i Molde. I de nyelokalene til Teatret Vårt på Plassen er det store verksted for kulisser, rekvisitter og kostymer, som også produserer for barneteatret i Ålesund. Men når den ferdige scenografien skal inn i Arbeideren, må det ofte justeringer til. I dag må det gjøres i Molde, og delene som må justeres blir sendt til Molde med buss. På sørsida får ålesundsavdelingen et eget såkalt lettverksted, og utføre justeringene på stedet.

– Det blir en ny hverdag, sier kunstnerisk leder for Teatret Vårt avdeling barn og unge i Ålesund, Cecilie Lundsholt.

Den nye teaterscenen, som skal inn i sammen med videregående skole og Ålesund kulturskole, skal etter planen være innflytningsklar i 2022.

– Arbeideren er i dag fylkets minste teaterscene. Det betyr at forestillingene som lages her er lite kompatible med andre kulturscener i fylket, noe som igjen begrenser turnéaktiviteten.

På sørsida skal det bli skyveamfi, som er mer egnet for eksperimentelt teater. Mens man i Arbeideren må løpe opp en etasje for å skifte, får sørsida en hurtigskiftsgarderobe. Og bedre garderobefasciliteter.

– Det blir en egen monteringshall til scenografi, og et lettverksted der man kan justere scenografien. Og et eget rom til symaskiner, i stedet for at folk sitter med symaskina på fanget og jobber, slik som i Arbeidern.

– Det skal kort og godt bli en teaterscene mer egnet til moderne teaterdrift, sier Lundsholt.

I følge teatersjefen i Molde, Thomas Bjørnager, er tida er inne for å nå enda lenger ut i fylket.

– Jeg kaller det fase tre. Da jeg kom til Teatret Vårt for sju år siden var det midt i byggingen av Plassen i Molde. Fokus lå på å bygge opp den nye teaterscenen og nettverket der. Andre fase var satsingen Barneteatret Vårt, med mål om å bli Norges beste teater for barn og unge.

– Tredje fase handler om å nå ut til hele fylket. Ikke bare med satsing på Sunnmøre og den nye voksenteaterscenen på sørsida i Ålesund i 2022, men også Nordmøre. I så måte er 2017 et overgangsår for oss, sier Thomas Bjørnager.