Den kritikerroste forfatteren blir bokbadet i «Ålesund litterære salong», som for tida holder hus i Apotekeren kafé i Jugendstilsenteret.

- Vi er veldig glade for å få Øyehaug til Ålesund. Hun er en forfatter som ikke er redd for å blande høy- og lavkultur, noe hun gjør på en morsom og uærbødig måte - samtidig som hun tar opp de store eksistensielle spørsmålene, sier Bjørn Vatne i Ålesund litterære salong. Etter bokbadet tirsdag kveld blir det også en litteraturquiz, for de som vil bryne seg på spørsmål fra bøkenes verden. Arrangementet er støttet av Stiftelsen Kjell Holm og har gratis inngang.

Lystbetont kriseroman

Gunnhild Øyehaug (39) har fått gode anmeldelser for sin siste roman «Undis Brekke». Aftenposten kalte boka for en «lystbetont kriseroman man nødig legger fra seg". VGs anmelder ga boka terningkast fem og skrev blant annet: «Få skildrer livets alvor med en mer befriende letthet enn Gunnhild Øyehaug her til lands. (...) Min hovedinnvending er at boka skulle vært lenger».

Øyehaugs forrige romansuksess fra 2008, «Vente, blinke», er i ferd med å bli filmatisert, med skuespillere som Henriette Steensrup, Hallvard Holmen og Anne Krigsvoll i noen av rollene. Boka ble i utgivelsesåret kåret til årets bok av Morgenbladets lesere.