Fredag 13. januar blir det gratis frokostseminar om kriser og hvordan de kan håndteres. Arrangørene (Converto, Peil og Sparebank1 SMN) har altså funnet en passende dato.

I utgangspunktet inviterte Converto til fri inngang torsdagskvelden 12. januar. Billettene dit ble revet bort raskt.

Til seminarene kommer en mann du har sett bli brukt som ekspert i norske medier svært ofte etter at Russland startet sin krig mot Ukraina: oberstløytnant og hovedlærer i strategisk kommunikasjon ved Forsvarets høgskole, Geir Hågen Karlsen.

– Han har kompetanse på det som skjer i Ukraina. Selv om det ikke er noe hyggelig tema, så er det viktig at vi har et reflektert forhold til det som skjer, sier Jan Petter Hagen, administrerende direktør i Converto.

Jan Petter Hagen, også kjent som styreleder i AaFK. Foto: Staale Wattø

Videre deltar også Kari-Elise Frøystad Veddegjærde, som er overlege i psykiatri og til daglig jobber ved en av de psykiatriske akuttpostene ved Ålesund sykehus. Hun har forska på hypokondri og angst.

Vert og intervjuer er Kåre Stig Nøstdal, redaktør og daglig leder i Nytt i Uka/AESby.no.

Kjetil Aarseth, Kristine Solevåg, Jan Petter Hagen og Frank O. Reite (de tre siste representerer alle rådgivningsselskapet Converto). Foto: Tarjei Engeset Ofstad

Det blir også kulturinnslag med Victoria Standal fra Langevåg på vokal og stemme, akkompagnert av Hallvard Fremstad på piano.

– «Torsdagskvelden» har tatt mål av seg å være et månedlig treffpunkt i den mørke årstiden på vinteren og høsten for deg som bor i Ålesund og områdene rundt, sier administrerende direktør i Converto, sier Hagen.

– Vi ser for oss å arrangere i alle måneder med «r» i, sier han, med forbehold om at arrantementet slår an.