– Ingen av oss har noe erfaring med revy før fra, så vi har kanskje tatt oss vann over hodet. Likevel har ikke det stoppet oss. Vi har staket vårt eget spor og har stor tro på at dette blir ekstremt bra, sier regissør Thomas Hjelseth.

Han legger vekt på at revyen er skikkelige saker. Studentene har nemlig et hardbarket orkester og selve forestillingen foregår i Parken kulturhus.

– Når vi først gjør noe, gjør vi det skikkelig, hevder han.

Samhold

Det er ingen tvil om at de 65 studentene som tar del i revyen har samarbeidet godt. For det er ikke bare bare å få alt til å klaffe i 90 minutter.

– Det har selvsagt vært mange utfordringer. Vi er jo tross alt 65 mann fra hele skolen. Alt fra ingeniører til sykepleiere. Likevel har vi fått det til, sier Hjelseth.

Han legger til at det ikke er han som har skrevet manuset selv om han er regissør. Revyen er et produkt av alle de aktive studentene.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Jomfrudommen

En gang må være den første, slik er det med alt, og revyen har fått tittelen «Jomfrudommen».

– Grunnen til navnet på revyen er at dette er første gang vi setter opp noe slikt. Den første gangen for noe går igjen gjennom hele revyen, og er jo et veldig studentvennlig tema. Likevel vil andre også kjenne seg igjen og på den måten appellerer revyen til alle over 18 år, mener nestleder i revykomiteen, Petter Meisfjordskar.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Temaene som blir tatt opp er enten dagsaktuelle eller regionale. Interne studenttemaer er utelatt.

– Publikumet vårt er jo Sunnmøre.

U.-KA

Revyen er starten på kulturarrangementet U.-KA. Det er studentene som står bak, men arrangementet er for alle.

– Planleggingen starta allerede i juni. Det er mye som skal gjøres med booking av artister og det hele, sier Brage Jenset, hovedansvarlig for U.-KA.

– Det går ikke utover skolen det her da?

– Jo, i hvert fall for min del. Men den gode erfaringen er helt klart verd det.

Les mer om U.-KA. her (ekstern lenke)

Regissør av studentrevy, Thomas Hjelseth (tv) og nestleder i revykomiteen, Petter Meisfjordskar. Foto: Veronica Hjelseth