– Vi måler fantasi, form, utstråling, mystisk og vannhøyde. Med et litt uventede svar. Dette er nemlig en absurdmåling, forklarer Else Marie Frafjord (18) fra Tomrefjord og Fride Nøstdahl Hjelle (17) fra Ålesund.

De er to av åtte elever fra Fagerlia som har hjulpet barneteatersjef Eva Mørkeset med å gjøre foajeen i Arbeideren i Ålesund om til en spennende opptakt til forestillinga.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Elevmedvirkning

Lørdag er det premiere på «Hvem bestemmer?», et stykke som Barneteatret Vårt har utviklet og skrevet i samarbeid med elever fra Larsgården skole i forbindelse med grunnlovsjubileet.

Her har 7.-klassingene fortalt om hvilke tanker de har om temaer som frihet, makt, fellesskap og demokrati.

Om hvordan de har det i forhold til omgivelsene, hvordan de føler seg og hvordan de framstår overfor andre.

Følg smp.no på Facebook

Målemaskin

– Noe av det de har snakket mye om er presset de føler, presset om å være vellykkede og gjøre det bra. At de føler seg målt på alt fra prestasjoner på skolen og i fritida til utseende og sosialt nettverk, sier Frida.

– Derfor ble vi enige om at vi skulle lage en «målemaskin», med målinger utført av to skrullete professorer. For å vise hvor tullete det er å måle hverandre som mennesker, forteller Else Marie.

Les flere kulturnyheter på smp.no

I foajeen er det også laget til ei tavle med skriftlige innlegg og andre ting sjuendeklassingene har laget under prosessen, blant mye annet.

I lørdagens papirutgave kan du lese hvordan det gikk da 7. klassingene fra Larsgården ble invitert på kontoret til Ålesund-ordføreren

Dramaelev Else Marie Frafjord (18) og musikkelev Fride Nøstdahl Hjelle er to av åtte Fagerliaelever som står for opplegget i foajeen. Kafeen har fått ny drakt, og her skal Fride holde konsert.