Det er Romsdals Budstikke som forteller at Angry er død, 80 år gammel. Han døde i Molde.

– Det var trist å høre. Moldejazz er jo ikke bare verdensstjerner og høykultur, det pulserende livet i Storgata med gatemusikanter er en sentral del av festivalen. Her var Angry Hartley et fast innslag i mange år og underholdt folk på sin helt særegne måte, sier tidligere festivalsjef Hans-Olav Solli til Romsdals Budstikke, og legger til:

I Ylvis-koret

– Det var et spesielt øyeblikk da vi tok ham med i Ylvis-koret på museet i 2014, jeg var selv nede i byen og hentet ham. Det satte han stor pris på, Angry hadde møtt Ylvis-gutta tidligere. Moldejazz vil tenke tilbake på Angry Hartleys bidrag til festivalen med glede, sier Solli.

Fra plassen sin på fortauet slo Angry på rytmeboksen og sjarmen og ga friske framføringer av udødelige slagere som for eksempel «Flickan i Havanna», «Mona Lisa», «Ramona og «Blott en dag».

Født i Göteborg

Sunnmørsposten intervjuet ham flere ganger. I 2005 fortalte han til avisa at han var født i Göteborg, at han kom til Molde på 1990-tallet – og at han tok artistnavnet Angry Hartley fordi Andersson-navnet ble litt kjedelig.

Kjedelig var ikke Angry. Han fikk raskt en stor tilhengerskare. Angry fortalte at mange tok bilde av ham, slengte noen kroner i den åpne instrumentkassa – eller kjøpte en egenprodusert cd av ham.

Flere media, utenlandske tv-stasjoner inkludert, sørget for at han også ble presentert utenfor Norges grenser.

Angry fortalte at en gang kom det en jazzmusiker fra New Orleans forbi på gata. Han stoppa opp. Og plutselig satt de begge og spilte på orgelet – samtidig.

– Det svingte skikkelig, fortalte Angry.