- Å bli spurt er en stor ære. Det har jeg ikke engang rukket å drømme om, og så den absolutt ikke komme, sier Amanda rett etter å ha gjennomført sin debut på Jugend med stil.

Jenta fra Tennfjord fikk æren av å åpne lørdagsshowet. Selv om stadion ikke hadde rukket å fylle seg opp var artisten svært takknemlig for de som kom for å høre henne.

- Jeg setter så utrolig pris på hver en av dem. Det er noe spesielt med å være på hjemmebane siden jeg ser så mange kjente ansikter. Det gjør at det blir ekstra skummelt, kniser jenta som framførte seks låter. Favoritten hennes var “I don’t mind”, som ikke har kommet ut ennå og dermed var en fin overraskelse til festivaldeltakerne.

Stor fan-gjeng

- Sommeren har vært travel, men utrolig gøy. Nå framover blir det fullt fokus på musikkskriving og medisinstudier, sier jenta.

Å skrive en låt kan hun bruke alt fra en time til flere måneder på.

- Det kan være alt fra et ord, en handling en venninne, kjente eller meg selv gjør, som starter en trigger i hodet mitt og så er det i gang. Ofte ligger teksten lenge i hodet før jeg skriver, forklarer hun.

Amanda ønsker de andre artistene lykke til, og skal nyte resten kvelden – som publikum!