Riksteatret lover latter og forviklinger når Nils Vogt og Sven Nordin til høsten står sammen på scenen i kulturhus over hele landet. Der skal de spille i komedien "Litt av et par", som også har vært filmatisert med Jack Lemon og Walther Matthau i rollene. Det er Kim Haugen som skal regissere Riksteatrets nye oppsetning, som har premiere i Oslo 2. oktober. Turnépremieren starter i Hamar 7. oktober.

Parodier

I humormusikalen "Norsk reisning" parodierer blant andre Espen Beranek Holm, Elisabeth Moberg og Teodor Janson kjente nordmenn i et skråblikk på norsk historie.  Stykket er skrevet av  Kjetil Indregård, Atle Halstensen har skrevet musikken, mens Kim Sørensen er regissør.

Parodierer I forestillinga "Norsk reisning" kaster Espen Beranek Holm, Elisabeth Moberg, Teodor Janson et skråblikk på Norge og parodierer kjente nordmenn. (Illustrasjon: Rikstatret)

Om lag 15.000 publikummere har sett Helge Jordal i forestillingen "Førstereis" på Den Nationale Scene i Bergen.  Med utgangspunkt i den store sjøfartstiden i Norge, leverer han en forestilling  som Bergens Tidende karakteriserte som «En strålende teateropplevelse».

Nasjonalballetten ut i landet

For første gang skal Nasjonalballetten på turné med Riksteatret.  Syv dansere utgjør ensemblet i "Over hodet, under huden", som er koreografert av Cina Espejord.  Forestillingen ble nominert til Kritikerprisen i 2012/13.

I familiemusikalen "Hundre hemmeligheter" har Riksteatret et tilbud til de litt større barna. Forestillingen som er produsert i samarbeid med Trøndelag Teater, Cirka Teater og Trondheim Voices, fikk Heddaprisen både for årets beste barne- ungdomsforestilling og for beste audiovisuele design.

For de minste setter turnéteatret opp Brødrene Grimms "Hans og Grete". Det klassiske eventyret skal bli en interaktiv og fantasifull barneforestilling spekket med musikk.