I 2006 starta Roth Gjevjon bandet sammen med ektefellen, Tonje Roth Gjevjon. Allerede da hadde de ambisjoner om å lykkes, men sjokket ble likevel stort da de fikk nyheten om at de var valgt ut til å delta i Melodi Grand Prix.

– Drømmen om å delta i Melodi Grand Prix har alltid eksistert, og vi har aldri sluttet å ha troa. Men det er likevel stor avstand mellom å ha en drøm og å plutselig være her, forteller Roth Gjevjon.

Overrasket

De fleste av de sju medlemmene i bandet har jobber utenom musikken, og Roth Gjevjon har blitt forsker innen sykepleie. Likevel er musikken langt mer enn en hobby.

– Som forsker har jeg mye fleksibilitet. Det blir nesten som to forskjellige liv. Men musikken er ikke en hobby, forteller hun. Til årets MGP var det sendt inn 1.000 bidrag, og av disse er det kun ti som er med videre. Gleden var derfor stor da bandet fikk beskjeden.

– Konkurransen er knallhard. Vi søkte om å være med to andre låter, men ved en tilfeldighet fikk Jan Fredrik Karlsen høre «Laika», og da var det gjort. Og selv om det var drømmen ble det likevel et stort, og positivt sjokk, forteller hun og legger ikke skjul på at bandet har ambisjoner om en seier.

– Det hadde vært veldig gøy. Vi går for det, og skal gjøre så godt vi kan, sier Roth Gjevjon. Det er nå bare fire uker igjen til konkurransen og bandet bruker mye tid på å forberede seg.

– Vi har begynt med koreografiprøver med NRK. Det blir masse øving hver eneste dag.

Det musikalske

Låten de skal bidra med heter «Laika» og er skrevet av Tonje Roth Gjevjon. Sangen handler om nettopp romhunden Laika, og hvordan hun ble hentet fra Moskvas gater for å bli sendt opp i verdensrommet.

– Deler av sangen foregår fra hundens perspektiv, og omhandler savnet av kjæresten, sier Roth Gjevjon som selv er vokalist i bandet. Med seg på Melodi Grand Prix har de jazzsangeren Lisa Dillian, som de er godt kjent med etter tidligere samarbeid.

– Vi ville ha Lisa med oss som vokalist. Vi kjente henne fra før, og var klar over hva hun får til med stemmen sin. Det er en helt fantastisk stemme, og hun har full kontroll. Hun kommer inn og få uttrykt denne store følelsen. Med hennes myke vokal som står i kontrast med vår litt mer maskinelle del blir det utrolig fint, sier hun.

I 2010 vant bandet «The One minute award» i klassen «Europe» under en internasjonal online videokonkurranse. I 2012 viste NRK en reportasje om bandet og de har også laget sangen «In your face» som regnes som «The International Lesbian Anthem».

– Men dette topper alt, og er uten tvil det største vi har vært med på, sier hun.