Tirsdag var det første publikumsgjennomgang med publikum, og det oppbygde amfiet på gulvet i Arbeideren var fylt av 1.-4. klassinger fra Aspøya som testpublikummere.

«Bukkene Bruse på badeland» er den populære barnebokforfatteren Bjørn Rørviks tvist på det kjente folkeeventyret.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

– Kjempegøy

I Arbeideren spiller Ørjan Liavåg det bøllete rocka trollet, som følger etter de tre bukkene - spilt av Wilhelm Støylen, Kristine M. Tunheim og Ellen Andreassen - når de lar seg friste til å kjøpe billetter til Badeland. Der hersker en myndig russisk sølvmedaljevinner i svømming, spilt av Ina Breivik.

– Kjempegøy. Alt var så bra at det er vanskelig å plukke ut noe som er spesielt bra, mener Amy Hepsøe (8).

Mo Brudevold (9) blir så engasjert at han  holder på å skli ned av stolen når trollet er på sitt mest rampete på scenen.

– Veldig morsomt. Og så likte jeg spesielt at de spiller så høy musikk, sier Mo.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Turné på Nordvestlandet

Det er teatersjef Eva Mørkeset og den spanske regissøren Ferran Audi som har dramatisert den populære boka.

Ferran Audi hadde også regien på den Heddapris-nominerte forestillinga «Samson og Roberto» på Barneteatret Vårt i fjor. Märta Fallenius, som også hadde oppdraget på «Prikkesyken» og «Samson og Roberto», har laget scenografi og kostymer.

Mens Ørjan Liavåg har laget musikken og tekstene.

«Bukkene Bruse i badeland» er satt opp med 33 forestillinger, 15 av dem i Ålesund. Seinere i høst skal barneteaterstykket på turné til Molde, Stranda, Kristiansund, Sunndal, Surnadal, Herøy, Ulstein og Brattvåg.

Premieren er i Arbeideren i Ålesund lørdag 13. september.