Bjørn Tomren blir å høre i Ålesund kirke søndag ettermiddag. Foto: Pressefoto

Konserten har tittelen «Hjerter for Ukraina». Mer enn noen gang trengs det hjertevarme: Over to millioner mennesker er på flukt i og utenfor landet etter krigsutbruddet. Over seks millioner ukrainske barn lever under ekstreme forhold, i akutt fare for liv og helse.

Gode krefter over hele Europa ønsker å hjelpe. Det samme er tilfelle i Ålesund der tre personer har tatt initiativet til konserten de har kalt «Hjerter for Ukraina».

Artist Asgeir Vik tok initiativet sammen med Karoline Blengsli og Fridgeir Walderhaug, begge fra den dugnadsdrevne frivillighetsavisen Spjelkavika.no.

– Vi har fått med oss en rekke artister. Store navn og store sjeler som vil underholde publikum i Ålesund kirke. Alle stiller vederlagsfritt. Det samme gjør Farstad Lyd. Støtte har vi også fått fra Sparebanken Møre, Fisketorget AS, Viseklubben og andre, forteller Karoline Blengsli.

Astrid Overaa binder det hele sammen. Hun får ordfører Eva Vinje Aurdal til gjest undervegs.

– Vi har valgt Røde Kors som direkte mottaker av inntektene, og deres spesifikke arbeid i det krigsherjede landet, sier Blengsli.

– Det har vært en fryd å spørre artistene om å stille på «Hjerter for Ukraina». Velviljen vi har møtt har vært enorm, sier Asgeir Vik.

I tillegg til de nevnte stiller Sverre Eide, Galyna Bondarenko, Green Machine, Karoline Isaksen og Vasco Pinhol, Emilie Malene, Tom Giske, Jakob Sewerin, Mariah Juarez og Jahn Teigen Tribute-band.

Også billettapparatet til Tikkio jobber dugnad denne gangen, slik at hver skapte krone skal gå dit de trengs aller mest nå.