–  Vi visste at det ville komme mye folk. Men dette var langt mer enn forventet, sier daglig leder og medarrangør for Sommerfesten, Ronny Stokke.

Fra i dag tidlig av begynte de imidlertid å få en anelse etter å ha sett på trafikkmeldingene.

–  Vi kom på jobb i dag, og noe av det første vi så var at det var trafikkaos på ferjekaia i Molde. Da fikk vi en ide, forteller Stokke.

Flere enn Elton John

Det er 1-3 tusen flere publikummere enn Elton John klarte å dra til Color Line stadion på torsdag.

Hva er det som gjør de to tvillingbrødrene så populære?

–  Det er vanskelig å definere hva som gjør det, men det er nok en kombinasjon av talent og sjarme, og det at de treffer et eller annet i tiden, mener presseansvarlig for Momentium, Terje Erstad.

– Vi har aldri opplevd noe lignende med tanke på tilbakemeldinger på en artist til Sommerfesten Tenåringssensasjonene Marcus og Martinus spiller på Sommerfesten lørdag.

Største noensinne

Det er 14. gang at Sommerfesten arrangeres på Giske. Endelige tall for antall besøkende er fremdeles noen timer unna, men arrangørene konstaterer allerede nå at tallet er høyere enn noensinne.

Stokke er storfornøyd med at så mange har tatt turen, tross regn og trafikkproblemer.

–  Vi er beæret over at så mange kommer ut hit. Det vitner om et fantastisk folkeslag.

Logistiske utfordringer

Logistikken har vært en utfordring utover dagen, med lange trafikkøer ut til festivalområdet. Ifølge arrangørene er det imidlertid begrenset hvor mye man kan gjøre med problemet.

–  Det er ikke så lett, for det er en vei ut hit, og en bro. Så det begrenser seg litt uansett. Så når trafikken går treigt så gjelder det bussene også. Vi hadde veldig mange busser i sving, men folk fikk kanskje ikke alltid inntrykk av det likevel, sier Ronny Stokke.

–  Vi valgte å utsette Marcus & Martinus en time, og det tror jeg veldig mange er glad for, for vi fikk inn veldig mange på slutten der.

Medarrangør og daglig leder i Momentium Foto: Olav Sindre Rise