Det svenske bandet Ghost er et av vår tids største rock og metal band. De er belønte med Grammypris og har låter på Billboard, den viktigste hitlista i verden. De svenske skrømtene er ansiktsløse og kardinalkledde, og de kommer til Malakoff 20. juli for å holde en episk midnattsmesse.

Og den eneste fulle konserten de holder i sommer, er nettopp i Nordfjordeid. Hvorfor?

– Vi hadde blant annet muligheten, i forskjell til mange andre festivaler, til å la dem spille etter midnatt. Da får man bedre fram magien i lysshowet. Vi har også blitt en festival som er godt likt blant rockebanda. Det er skikkelig, skikkelig kult å kunne presentere dem på lille Nordfjordeid, sier festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal.

– Fortjener å bli presentert i mørket

Mange mener at bandets popularitet ligger i deres kombinasjon av sjokkeffekter, det sterke visuelle uttrykket og deres fengende låter.

– Jeg har sett dem på en god del konserter og er personlig fan. Jeg prøver å ikke la min musikksmak påvirke programmet på Malakoff, men jeg visste det ville blitt en bra match, og vi har hatt lyst å ha dem i mange år.

foto
Fornøyd: Festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal forteller at de ligger godt i rute til Malakoff starter 19. juli. Foto: INGEBJØRG NILSEN STOKKENES

Han understreker at dette er et band som fortjener å bli presentert i mørket.

– Det er et band som har en fantastisk spesiell atmosfære kring seg. Det er ikke bare en konsert, men nærmest en teaterforestilling. Ingen er lik dem.

Også passet det svært godt med timingen. Bandet har nettopp gitt ut plata «Prequel» som har høstet god kritikk.

Økt fokus på mat, drikke og toaletter

foto
Stjerneskudd: Det unge stjerneskuddet Aurora kommer også til årets festival.

Andre headlinere til Malakoff i år er Wolfmother, Gluecifer, Gabrielle, Thåström, Aurora, Satyricon, Gåte og Kjartan Lauritzen. I tillegg kommer blant annet Side Brok & Sirkelsag, Honningbarna, Eva Weel Skram, Unge Ferrari og Lemaitre.

I år har festivalen økt fokus på mat- og drikkeopplevelsen, og har i tillegg fått en tredje scene for konserter.

– Vi har også premiere på nye toaletter i år. Vi mener vi kan tilby Norges beste toalettopplevelse, sier Naustdal.

Som i fjor går mange billetter unna de siste dagene før festivalen, og festivalsjefen antar at de vil være utsolgt innen første artist entrer scenen.