Vi er på den nye Skansekaia. Moderne bygninger har reist seg. Nye byrom er skapt, med tanke og omsorg for de menneskene som til ulike tider oppholder seg her. Lett avskjermede sitteplasser med utsikt, omkranset av lukten av sjø og summing fra livet i byen.

Et sted for liten og stor, med nærheten til Tollbuparken, softis hos Stuen og den nye «Parabolen» som barna kan snurre fortere enn svint i. Søndag starter byvandringa ytterst på kaia i lunsjtid.

Suksess

Marit Brunstad realiserte ideen «Kjenn din egen by», på dugnad, med stor suksess i fjor.

– Vi hadde alle fire årstidene på 7,5 minutter, husker hun. Heldigvis vet folk å kle seg etter været. I år er arrangementet vokst. Flere aktører er med. Flere serveringssted holder åpent.

– Folk må komme og se og oppleve hvor bra det er blitt. Dette er blitt en ny bydel, og til tross for dystre spådommer, så er det blitt helt nydelig her, sier Sindre Nakken som tar alle, fra fjern og nær, med på byvandring søndag.

– Dette er blitt en ny møteplass i byen, sier Trine Klemetsen, og tar en snurr med Parabolen. Barna elsker det. Lekestenger/lekepåler testes ut.

Opplevelse

– Poenget med «Kjenn din egen by» er at folk skal vite hva byen har å by på, og når de har folk på besøk, vet de hva som finnes og vet hvor de kan ta gjestene med, forteller Brunstad.

Byvandringa søndag er gratis. Også parkering er gratis. Og med nyåpna Aksla Parkering, er det god plass.

– Ikke bare ålesundere, men folk fra kommunene rundt, fra Syvde, Volda og Ørsta, - kom og ta ei hotellovernatting og la dere begeistre, sier gjengen bak arrangementet. Det blir leker og aktiviteter på Aalesunds Museum, formidling av Bankskøytas historie, åpent bibliotek.

Jugendstilsenteret, Fiskerimuseet, det nye bøkkerverkstedet i Molovegen, Kulturhuset Dragen og flere holder åpent. Og på Waterfront får barna søndag lage egen softis, for å nevne noe.