Historikeren Kjell Skorgevik har skrevet første bind av historien om denne familien, men han varsler om to bind til; ett om Aksel Holm og krigen, og ett om de to sønnene, Kjell og Aksel, som utgjorde slutten på Holm-familiens forretningsdrift.

Familiehistorie Hele forretningshistoria til Holm-dynastiet er gjengitt på 92 sider i Kjell Skorgeviks bok.

Det er en grundig og veldokumentert historie om en nøkkelfamilie i byens vekst og utvikling, Kjell Skorgevik her presenterer, og til glede for leserne er det blitt mer av en historie om familiens liv og virke, om selve dynastiet, enn om forretningslivet. Holm-familien var en av flere Romsdals-familier som skulle komme til å prege utviklingen av Ålesund som by.

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.

Oluf Holm lærte seg å dampe medisintran, og starta sitt eget firma i 1887, og allerede i 1898 oppnådde Holms medisintran gullmedalje ved industriutstillingen i Bergen. Nye medaljer fulgte i årene etterpå. Under bybrannen i 1904 brente Molovegen 3, der Oluf hadde etablert seg med kone og fem barn. Han bygde seg nytt hus på tomta, og det er i dag restaurert av Holmstiftelsen. Han bygde også sjøbu som i dag er fiskerimuseum.