Torsdag ble hun feiret i klassen på Møre Ungdomsskule.

For et år siden gikk hun til topps med en historie der hun våknet opp i 2047. Det var en fantasihistorie der hun møter en framtidsutgave av seg selv.

Og Terese Tomren holder fram med å skrive godt. I årets konkurranse leverte hun en novelle der det bokstavelig talt er blodig alvor.

«Leon var død, det var eg sikker på.» Du kan lese novella her (lenke). Den kom også på trykk i sakprosamagasinet Faktafyk.

Stolt

– At jeg så min egen tekst i et blad? Jeg følte meg veldig stolt over meg selv, sier Terese Tomren.

Hun forteller om overraskelsen, og om gleden over å vinne. I år var konkurransen på sidemål, og for Terese blir det nynorsk.

– Først blei jeg litt skuffa. Jeg føler ikke at sidemål er mi greie. Men det gikk egentlig ganske greit, og jeg fikk litt hjelp av lærerne og gjorde om på det jeg fant var feil, sier hun.

Torsdag overraska klassen og lærerne med feiring i norsktimen.

– Lærerne hadde laga kake. Det var kjempekoselig. Jeg fikk følelsen av at jeg har klart noe, at jeg har oppnådd noe med teksten. Og jeg følte det handla om meg, forteller 15-åringen etter at skoledagen er over.

En annen hverdag

I årets skrivekonkurranse var temaet «Forbudte stemmer, forbudte ord».

Oppgaven i Aksjon tXt var: «Skriv en fortelling der handlingen foregår i et miljø der noen ord er forbudte eller tabu og se for deg at de forbudte ordene likevel blir sagt»

Premien er en bokpakke og et gavekort.

– Hvor får du ideene fra når du skriver?

– Det er ingen spesiell plass jeg får det fra. Jeg starter med en ting, og kommer på flere ting etter hvert. Så blir det på magisk vis en tekst, sier Terese Tomren.

Terese forteller at hun leser mye science fiction og fantasy. Sist leste hun boken «The School for Good and Evil».

– Jeg føler det er spennende. Jeg kommer inn i historia, det er en annen hverdag enn det jeg er vant med, sier 15-åringen.

Følg smp-kultur på Facebook!