– Det er jo dette området vi ønsker å bruke til Ålesund Live og Jugendfest i framtida, så årets Ålesund Live blir på mange måter et prøveprosjekt for fremtidens festivaler, forteller Ronny Stokke og Steffen Kjevik i Momentium.

Selve scena til Ålesund Live vil komme i vestenden av Devoldbygget, publikum vil befinne seg mellom Terminalen og Tollbua, som nå huser Molo Brew.

– Vi tror folk vil få mye mer festivalfølelse her enn på Sankten der Ålesund Live har blitt avviklet siste årene. Det blir større muligheter til å bevege seg fritt på området, mer salgsboder og bedre logistikk. I tillegg blir det palmer og god stemning, sier Stokke.

Kan bli større: Momentium-gründerne snuser på Bocca

Busser

Selve innslippet blir på bussoppstillingsplassene.

Han oppfordrer folk til å parkere bilene sine i Aksla Parkering, eller bruke beina.

– Det blir mye folk i området, så vi ønsker oss færrest mulig biler, sier Stokke.

Suksess

Billettsalget til årets Ålesund Live har vært rekordbra.

foto
VIP Terminalen blir VIP-området, med nye veggmalerier på uteserveringa.

– Vi håper på totalt mellom 7000 og 8000 publikummere de to dagene festivalen varer. Med trekkplaster som Zara Larsson, Veronica Maggio, Åge Aleksandersen, Kurt Nilsen og Unge Ferrari tror vi også det blir solgt mange billetter i døra. Vi håper på godt vær i tillegg, sier Stokke.

Spiller kun to konserter i Norge: Zara Larsson klar for Ålesund

Terminalen byscene blir brukt som VIP-område under festivalen, og uteområdet har fått en oppgradering med veggmalerier av Vetle Nes O`Shaughnessy.

– Molo Brew vil ikke være åpent for publikum under festivalen, men blir brukt av en sponsor. Åpningen der er 24. juni, sier Stokke.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet