Utgangspunktet for samarbeidet er Fagerliaelevenes oppsetning av musikalen "Jungelboken" i februar. Forestillinga imponerte regissøren Jon Tombre, som da jobbet med "Veien til Mekka" i Molde og ble invitert til premieren i Ålesund sammen med de andre på Teatret Vårt.

_ «Jungelboken» hadde en sånn trøkk og ungdommelig energi, jeg har aldri sett maken. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Tombre, som har regissert ei rekke oppsetninger på norske teatre og blitt Hedda-nominert for flere av dem.

Nå blir han regissør for det splitter nye samarbeidsprosjektet i Ålesund.

Ringvirkninger

Primus motor i Ålesund og dramalærer i Fagerlia, Endre Volden, har lenge ivret for et samarbeid.

– I møtet mellom våre elever, som ennå ikke er forma av en skole eller en institusjon, og kunnskapen de profesjonelle har, kan det komme fram mye spennende. Mens Teatret Vårt blir de kjent med nye unge skuespilleremner, med de ringvirkningene det kan få, påpeker han.

Prøvene på «Heksejakt» starter opp allerede til høsten, og vil bli et viktig prosjekt for de 13 tredjeklassingene på dramalinja i Fagerlia. I alt skal 18 utøvere være med på stykket, som etter planen skal vises i et gammelt forsamlingshus i Ålesund eller omegn.