– Gripende å høre Maria Amelie

Blant en rekke forfattere ønsket de at Maria Amelie skulle komme på klassebesøk.
Litteratur

De går i tredje klasse i Medier og kommmunikasjon på Ålesund videregående på Volsdalsberga. Da kontaktlærer Ann Helen Kolås Ingebrigtsen var kjapt ute på en forespørsel fra et bokforlag, slik at klassen kunne få gratis forfatterbesøk og selv kunne velge forfatter, var valget enkelt for klassen.

– Å høre Maria Amelie er gripende. Dette er ekte. Og hjerteskjærende, sier Torunn Skjong og Kine Hole.

Les nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Se Norge fra utsiden

– Læreren hadde ikke en gang lest opp de sju-åtte ulike forfatternavnene før jeg hadde bestemt meg. Maria Amelie hjelper oss å forstå hvordan Norge ser ut fra utsiden, sier Kine Hole.

Torunn Skjong skriver særemne om kvinner som kommer til Norge uten fra før å ha tilknytning her. På forfatterlista står blant andre Maria Amelie og Amal Aden.

– Heile historia til Maria Amelie er absurd. Før du har hørt den, kan du ikke tenke deg at det er mulig, sier Torunn Skjong.

Torsdag hadde Maria Amelie en time med klassen og fortale hvordan hun som ung asylsøker i 2002 bestemte seg for å slutte å ha livet på vent, leve her og nå og ta igjen den tapte tida hun hadde hatt på asylmottaket.

Viljestyrke

At Maria Amelie kom på klassebesøk 8. mars på Kvinnedagen var tilfeldig. Likevel syns Torunn og Kine at det gir ekstra mening at hun kom denne dagen.

– Hun har vist viljestyrke til å forandre. Uten slike hadde det ikke skjedd noe. Og for oss er det viktig å vite om det, sier Torunn Skjong.

– Det er jo helt utrolig å høre om den risken som hun tok, sier elevene.

– Ja, og det er flott å høre at hun stod opp for seg sjøl. I tillegg er Maria Amelie journalist, og det var flott at hun kunne besøke medieklassen her, sier kontaktlærer Ingebrigtsen.

Maria Amelie syns det var veldig hyggelig å komme. Og noen av elevene på industriell produksjon hadde sammen med medieelevene laget gave til henne, en klokke.

– Jeg tror jeg må reise på skolebesøk oftere, smilte Maria Amelie.

Følg smp.no på Facebook

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Litteratur