Raumarock

«Husmorferie» på Åndalsnes

Venninnegjeng fra Ålesund blant noen tusen på «nye» Raumarock.
Musikk

Åndalsnes (smp.no): På «ny» beliggenhet, i form av et Norsk Tindesenter på området, og generelt annerledes festivalområde, var en venninnegjeng fra Ålesund blant de mange som koste seg på Raumarock fredag kveld.

– Mona (Breivik) og Marita (Steffensen) har mast på oss andre i tre år om å bli med på Raumarock, så nå ble det. Jeg har tenkt Åndalsnes? I telt? No way! Men nå fikk vi ei superfin hytte på Åndalsnes camping, så dette er bra, ler Marthe Indrestrand.

Venninnegjengen, som hovedsakelig gleder seg mest til Åge Aleksandersen på lørdag, liker stemninga og at det er så oversiktlig på festivalen.

– Og det er godt å komme seg litt ut av Ålesund og være på festival et helt annet sted. Da slapper man av litt ekstra, mener Silvia Homlong.

– På denne festivalen er det litt musikk som passer til alle aldre, sier gjengens yngste, Jeanette Malene Juul.

– Og været er jo fantastisk. Det er ikke for varmt, ikke for kaldt, men det hadde jo gjort seg med litt sol, sier Marthe, som foreløpig kan tenke seg å prøve ut festivalen i naboregionen også en annen gang.

– Intimt og koselig

Veronica Ulleland fra Langevåg har tatt turen aleine.

– Jeg har tenkt på det i noen år, så nå ble det endelig. Det er intimt og koselig her og lett å bli kjent med folk, forteller hun.

– Postgirobygget i går var bra, og Oslo Ess blir bra, sier hun.

Under konserten med Odin Landbakk kommer en flokk karer på området. Nesten samtlige er opprinnelig fra Åndalsnes, men nå bosatt i Ålesundsområdet.

– Jeg er mer eller mindre alltid tilbake på Åndalsnes under Raumarock. Det er kjekt å treffe igjen folket heime, mener Andreas Østigård, som sjøl ser mest fram til Oslo Ess.

– Fornøyde

Også på scena var det folk som koste seg. Blant dem Albin Juul (14) fra Vestnes. Sammen med bandmedlemmene i «Frozen Fire» fikk han opptre på Lillescena. Dette i regi at de deltar på rockeakademiet som festivalen arrangerer for første gang i år for unge musikere.

– Vi har både hatt timer med Emila og Torstein Flakne. Det har vært lærerikt og gøy, forteller Albin. Gutta kan også opplyse om at de aldri har spilt for et såpass stort publikum før.

Økonomiansvarlig Øystein Valde opplyser at det like etter klokka 21 fredag kveld var solgt nesten 1.900 billetter til fredag. Torsdag kveld var det 1.700 inne på området.

– Vi drømmer alltid om utsolgt, men vi er fornøyd med dagens oppmøte, sier Valde.