Strømmekonsert:

– Dette blir rart og spennende, men vi gleder oss

De hadde flere konserter på trappene, mannfolka i Horizons Project, da koronakrisa inntraff. Nå slipper de endelig kruttet løs i en massiv strømmekonsert torsdag.

På scenen: Horizons Project, her fra en tidligere konsert.  

Musikk

– Vi har aldri spilt konsert uten publikum før. Det blir jo en egen nerve i salen med publikum til stede, men denne gangen må vi tenke at publikum er der, bare at vi ikke kan se dem. Det blir rart og spennende, men vi gleder oss, slår Finn Thorsen, gitarist i Horizons Project fast. Torsdag kveld spiller bandet strømmekonsert fra Parken kulturhus. Konserten strømmes både på smp.no og på Facebook, som en del av Lydkjellerens konsept Get In, i samarbeid med Sparebanken Møre.

Bandet hans består av åtte menn fra Sula og Ålesund. Foruten Thorsen er det Børre Lervåg Dalhaug på trommer, Bjørn Helge Lervåg på bass, Pål-André Måseidvåg på gitar og vokal, Jan Gunnar Åkre på tangenter og vokal, Ole Tommy Blomvik på vokal, Svein Riise på vokal og Roger Hauge på vokal.

– Du kan si at vi er en gjeng godt etablerte menn med en hobby som vi mener alvor med. Ingenting er halvgjort når det kommer til Horizons Project. Alt vi presenterer er vårt eget originalmateriale, og vi bruker veldig mye tid på å få både låter og det visuelle så bra som mulig, sier Thorsen.

Kompromissløse

Bandet hadde sin første konsert i 2014. Allerede i 2015 ga de ut en EP, mens albumet «Behind» kom i 2017. Thorsen beskriver låtene til bandet som inspirert av 70-tallsrock og progrock. Inspirasjonskilder er blant annet Pink Floyd og Roger Waters.


LP og releasekonsert

Bandet Horizons Project er klar med sin første LP, Behind.


– Musikken vår består av store lydbilder, ofte inspirert av sunnmørsnaturen. Vi har mange lange låter, som kanskje ikke er så radiovennlige, men vi har hele tiden vært kompromissløse på at vi ikke skal gå på akkord med vårt eget uttrykk. Vi prøver å skape noe eget, og er ikke opptatt av hva som er «in» i musikkbransjen. I stedet satser vi på gode melodier som passer inn i vårt repertoar, forklarer Thorsen, og legger til:

I tillegg er det visuelle veldig viktig for oss. Musikken akkompagneres av videoer som vises bak bandet. Videoene er inspirert av låtene og kan være alt fra vakker sunnmørsnatur til bilder som er mer abstrakte, som et symbol på indre krefter.

Sparer ikke på noe

De som finner vegen til strømmekonserten torsdag kan vente seg en full pakke både visuelt og lydmessig.

– Det var litt surt med den koronasituasjonen, for denne våren hadde vi mer på trappene enn noen gang. Uka før hele Norge ble stengt ned hadde vi konsert i Fosnavåg. Etter det sto konserter i Brattvåg, Stranda og på Sunndalsøra på programmet. Vi håper selvsagt å kunne ta opp igjen alt på den andre sida av koronakrisa, sier Thorsen, og legger til:

– I første omgang ser vi fram til å gjøre vår første strømmekonsert. Vi lover i alle fall at det blir en gjennomført produksjon. Her er det ikke spart på noe.