Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse

Jeanette fra Ålesund konkurrerer fredag formiddag

Fredag starter andre innledende runde i Dronning Sonja-konkurransen. Mezzosopranen Jeanette Ekornåsvåg Goldstein skal i ilden klokka 11.30. Fredag kveld blir det avgjort hvem som går videre til semifinalen.

Jeanette Ekornåsvåg Godlstein (32) kjemper om en av 12 plasser i semifinalen søndag.  Foto: Erling Slyngstad Hægeland

Musikk

32-åringen fra Emblem er én av to norske deltakere som slapp gjennom nåløyet til årets Dronning Sonja-konkurranse, der 36 sangere fra det internasjonale toppskiktet konkurrerer om en samlet prispott på 600.000 kroner, samt attraktive opera- og konsertengasjementer.  222 sangere fra hele verden meldte seg på.

Det er tredje gang mezzosopranen fra Emblem i Ålesund deltar i den prestisjefylte sangkonkurransen. Med en aldersgrense på 32 er dette siste sjanse for sunnmøringen. 

Deltakerne streames

Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse startet mandag, med innledende runder torsdag og fredag. Ekornåsvåg Goldstein er en av de siste som skal i ilden. På repertoaret står Händel og Sibelius.

Den andre norske deltakeren, sopranen Lise Davidsen, skal synge fredag klokka 15.30.

De innledende rundene og semifinalen streames live via konkurransens Youtube-kanall, og kan følges på http://qsimc.no/live-streaming/innledende-runder-14.-august

12 til semifinalen

12 deltakere går videre til semifinalen søndag, mens fem går videre til finalen fredag 21. august. H.M. Sonja deler ut prisene etter finalekonserten med Oslo-Filharmonien i Den Norske Opera, som overføres direkte på NRK1.