Inviterte til gratis konsert

Publikum kom fra fjern og nær for å få med seg kunstkonserten med supergruppa Apparatjik på Flø. Gymsalen på gamleskolen ble full av folk, der bygdefolket gikk gratis.
Musikk

Opprinnelig ble billettene til lørdagens intimkonsert med medlemmer fra Coldplay, Mew og a-ha lagt ut til 2000 kroner stykket.

Men da fredagen kom og ikke en eneste billett var solgt, la primus motor for «Go with the Flø»-festivalen og performance-konserten, Hugo Opdal, billettene ut til halv pris. Da gikk det bedre.Ifølge Opdal ble alle de 130 billettene som var lagt ut for salg solgt, til 1000 kroner stykk.

Likevel ble bygdefolket invitert på gratiskonsert.

– Siden det viste seg å være plass til flere enn 130 sa vi at de i dugnadsgjengen som hadde lyst kunne gå gratis.

Vi har hatt en gjeng på over 100 som har gjort en formidabel jobb, med blant annet maling, kakebaking, matservering og gressklipping. Det føles godt å kunne gi noe tilbake, sier Opdal.

Inne i gymsalen fikk publikum oppleve en times forestilling med melodiøs synthpop, skyggeteater og videoperformance.Rart

Stjernene i Apparatjik, Magne Furuholmen fra a-ha, vokalist Jonas Bjerre fra Mew, bassist Guy Berryman fra Coldplay og produsent Martin Terefe, befant seg inne i den spesialkonstruerte kuben, og bare skyggene av dem var synlige for publikum.

– Veldig rart å ha fire verdensstjerner stående bare noen meter fra seg, uten å kunne se dem. Det var nesten sånn at du lurte på om de egentlig var der. Men så kom de jo ut av kuben og viste seg fram helt til slutt, sier Erlend Erdal Christiansen.

20-åringen fra Ulsteinvik dro innom kunstutstillinga på Galleri Opdal sammen med brødrene Øyvind (23) og Åsmund (17).

– Skuffelsen var stor da vi hørte om billettprisen på 2000. Selv med en halvering til 1000 kroner syntes jeg det ble for dyrt, selv om jeg er veldig interessert i musikk. Så konserten slo vi fra oss.

– Men da vi var på vei hjem traff vi på Hugo Opdal, som ville ha oss med inn. Vi sa vi ikke hadde penger, men det gjorde visst ingenting, forteller brødrene, som likte det spesielle konsertkonseptet godt.13 euro i Berlin

To kvinnelige publikummere har tatt turen fra Hamburg. De sier de fikk litt av et sjokk da de oppdaget hva billettene kostet.

Den ene av de to, som ikke vil ha navnet sitt i avisa, var på den første forestillinga Apparatjik holdt i Berlin.

– Den var veldig bra. Så da jeg så opplegget på Flø, fikk jeg med meg en venninne. Men det var først denne uka vi oppdaget hva billettprisen her i Norge var. Da fikk vi sjokk. Nå ble den satt ned fra 2000 til 1000, men likevel. I Berlin kostet den bare 13 euro, forteller hun.Verdt prisen

Dagfinn Olav Bye og Bodil Saunes fra Ulsteinvik måtte også ut med 2000 kroner for de to billettene, men syntes det var verdt opplevelsen.

– Vi har har jo reist på konsert andre steder tidligere, blant annet med Coldplay i Oslo. Sammenliknet med hva det koster for flybilletter, konsertbilletter pluss pluss er jo ikke dette så dyrt. Dessuten fikk vi ei T-skjorte hver med på kjøpet, som de sa var verdt 500 kroner. Da er det jo ikke så gærnt, ler Bye.

Han likte forestillinga til Apparatjik godt.

– Mange flotte melodier og melodiganger, og veldig bra driv. Jeg synes det hadde et veldig religiøst preg, med den sterke fokus på slagverkeren, som framsto som en slags sjaman. Samtidig ble utøverne, som ikke åpenbarte seg før på slutten, litt vel fjerne, mener Bye.Magisk

Camilla Kruse og Erlend Toftesund, kom fra Florø for å få med seg Go with the Flø-festivalen. Kombinert med et opphold på Gursken, der Toftesund er oppvokst.

De syntes ikke 1000 kroner billetten var avskrekkende.

– En magisk opplevelse, med et helt spesielt konsept. Jeg blir veldig stolt, jeg, over hva de får til her ute på Flø.

Da jeg så den fine facebook-sida deres måtte jeg bare dra, forteller Kruse, som også benyttet anledninga til å kjøpe seg et bilde fra utstillinga i galleriet.

Hvor mange som har vært på de ulike arrangementene under helgas Og with the Flø-festival, visste ikke arrangør Opdal i går.

– Det har jeg ingen oversikt over nå. Men jeg synes det har vært veldig bra med folk her, bygdefolket har gjort en kjempeinnsats og artistene er kjempefornøyd.

– Blir det en ny festival til neste år?

– Det har ikke vært noe mål med en årlig festival. Og det kommer mye an på dugnadsgjengen i bygda. Nå skal vi ha et møte mandag, så få vi oppsummere, sier en sliten arrangør.