Rikkes plate-debut

Ålesundsjenta Rikke Lie (24) er ute med sin første single fra det kommende albumet «Short Stories», og låta «Good Girl» handler kanskje litt om det å bli voksen.

  Foto: Odd Inge Rand

Jeg har skrevet låter over flere år

Rikke Lie
Musikk

– Låta henviser vel kanskje til de litt yngre, alderen da man helt ikke vet hvem man er. Kanskje havner man i dårlige miljøer, og gjør ting man ikke burde ha gjort. Da må man ikke glemme at man egentlig er en «Good Girl», sier Rikke. Albumklar. I løpet av høsten vil Rikke debutere med sitt første album, et album som kommer ut på plategiganten Universal Music.

– Albumet har vært hos meg veldig lenge. Jeg har skrevet låter over flere år, og jeg har bare ventet på sjansen til å få lage det albumet jeg hadde lyst til å lage. Da Norges største plateselskap Universal plukket meg opp og ville satse hardt falt alle brikker på plass, sier Rikke.

Stjerneprodusent.

Hun har fått med seg store navn i produksjonen, for albumet er produsert av den svenske suksessprodusenten bak Lisa Ekdahl, nemlig Peter Nordahl.

Nordahl er meget selektiv i hvilke prosjekter han hopper på, og Rikke er veldig glad for at han ville jobbe med henne. – Han er jo intet mindre enn et musikalsk geni. Jeg har lært mye, og vi har gjort tingene veldig «old-fashioned», sier Rikke. Innspillingene er gjort i historiske Atlantis Studio i Stockholm med et knippe av Sveriges dyktigste musikere, inkludert Göteborg Symfonikerne. – Det var sprøtt å høre et lite musikkstykke jeg har gjort på piano hjemme komme til liv med strykearrangementer i studio. Det har vært mange gledestårer gjennom sommeren når vi har holdt på med dette, forteller Rikke.

Ekte lydbilde.

Svenskene er gode på å få fram et ekte, retrospekt lydbilde, noe som har etablert karrierene til både Lisa Ekdahl, Melissa Horn og Veronica Maggio i nabolandet.

– Jeg vet ikke hvorfor svenskene på en måte er bedre i denne stilen. Mine låter er i utgangspunktet enkle, melodiske og veldig pop-preget. Dette kombinert med Peter Nordahls klassiske bakgrunn og hans noe ukonvensjonelle produksjonsmetoder har ført til at vi har skapt et eget univers av lyd, som er blitt ganske unikt. Albumet er blitt akkurat som jeg kunne drømme om, sier Rikke. Ålesundsjenta har vært involvert i alle faser av prosessen, fra produksjonen og frem til det grafiske uttrykket når det kommer til bilder og webdesign. – Jeg har vært med på å påvirke alt, og nå er alt 100 prosent meg. Det er jeg veldig glad for. Jeg føler meg ikke styrt av noe, og har vært heldig som har fått frie tøyler fra plateselskapet til å bestemme mye selv, sier Rikke.