Laurine vant talentprisen

15 år gamle Laurine Deline fra Volda gråt av glede da hun mottok prisen som kveldens største talent i Parken kulturhus i går.

  Foto: Morten Hjertø

Fantastisk kjekt å være dommer, men en utakknemlig jobb å skulle plukke ut en prisvinner.

Gro Dalen

  Foto: Morten Hjertø

Musikk

Prisen på 5000 kroner fikk hun etter å ha avslutta Ungt Talent-konserten i kulturhuset med med Aretha Franklins «Respect».

– Nå ble jeg skikkelig rørt og glad. Og veldig overraska. Jeg synger stort sett hjemme, synger og danser. Jeg vil så gjerne inn på Fagerlia videregående, der jeg kan drive med både dans og sang, forteller Laurine, som kom til Volda for seks år siden.

Den unge vokalisten er imponert over Big Odd Band.

– De er kjempedyktige, og så hyggelige! Det har vært en veldig positiv opplevelse å synge med dem, sier den lykkelige prisvinneren.

Imponerte

Salen var knapt halvfull da de unge talentene gikk på scenen under den aller første Ungt Talent-konserten i Ålesund i går. Men applausen fylte hele salen, da det ene talentfulle sjarmtrollet etter det andre entra scenen og imponerte publikum med alt fra trekkspill og trommer til trompet og sang.

Aller størst jubel fikk utvilsomt ni år gamle David Sewerin fra Ålesund, som spilte rytmisk utfordrende «Winter Games» med en sånn kraft at publikum bare måtte gi seg over.

David har spilt piano i fire år, først hos pappa Johan som er pianolærer på kulturskolen, og nå med Bjørnar Myhr.

– Jeg husker godt den dagen jeg begynte å spille piano. Vi var i butikken, så spurte jeg pappa om vi ikke kunne være så snill å dra hjem å øve.

Han har jobba hardt for å få til «Wintergames», det kjente stykke fra OL i 1988. Det er store grep å rekke over for små hender.

– Hva liker du best å spille?

– Wintergames er bra, for den har så masse kraft i seg. Men det er klassisk musikk som er aller best. Spesielt Mozart, mener David.

Han spiller trommer også, men er fast bestemt på å bli konsertpianist om ikke så alt for lenge.

Sjangerforståelse

– Fantastisk kjekt å være dommer, men en utakknemlig jobb å skulle plukke ut en prisvinner, mener Gro Dalen, leder for Kulturskolen som arrangerer Ungt Talent-konserten i samarbeid med initiativtaker Odd Fossum og Big Odd Band.

Sammen med Kjetil Strand og Kjetil Ingvaldsen fra kulturskolen utgjorde hun kveldens jury.

– Det sier seg sjøl at det ikke går an å sammenlikne ni-, ti-åringer i startgropa med atten-nittenåringer fulle av sceneerfaring.

– Men vi la vekt på sjangerforståelse, at framføringa traff sjangeren de opptrådte med. Og formidlingsevnen. Laurine hadde både kontroll på stilen hun sang i, samspillet med storbandet og var veldig trygg på scenen.

– Men når det er sagt, så de aller fleste ut til å kose seg på scenen. Det har også vært flott å se den utviklingen kveldens gjestesolister har hatt etter at de ble tatt ut til å spille med storbandet. Det er konserten som er den viktigste premien, og den har alle som har opptrådt her i kveld vunnet, understreker Gro Dalen.