Sunnmøringer i MGP

Lørdag deltar Martin Blomvik som en av sju i delfinalen i Melodi Grand Prix i Florø. Med seg som tekstforfatter har han Bjørn Johan Muri.

Til delfinalen. Martin Blomvik (25) er ikke så kjent i musikkmiljøet utenfor Sunnmøre. Nå får han sin store sjanse som sanger i Melodi Grand Prix, med houserap-låten «Det vakje mi tid».  

Nå får jeg slippe min første singel for en million tilskuere

Martin Blomvik

Erfaren. Bjørn Johan Muri deltok i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2010. Nå er han med som tekstforfatter på låten «Det vakje mi tid». 

Musikk

Sammen med Mats Weinholdt fra Oslo, som har skrevet musikken, har de signert låten «Det vakje mi tid».

– Den handler om kjipe perioder i livet, når du er nede og tror at alt håp er ute. Men det ordner seg alltid. Det er ikke alltid du får det som du har planlagt og når du ønsker det som mest. Men din tur kommer.

– Det er en låt full av håp og glede – og sorg, forteller Blomvik.

Kassegitar

Hjemme på Sunnmøre har Martin Blomvik holdt konserter på Sula og i Ålesund, blant annet på Radio Ålesund-festivalen og på Teaterfabrikken.

Nå er han er bosatt i Oslo, der han er bestekompis med Bjørn Johan Muri og Mats Weinholdt. Sistnevnte kjent som fotballtrikser med fjerdeplass i Norske Talenter på TV2.

– Deltakelsen i MGP begynte med at Mats produserte en kul låt. Så skrev Bjørn Johan og jeg en tekst til, og låten som Mats egentlig skulle bruke på sin egen EP, ble så bra at vi fant ut at vi skulle sende den inn.

– Vanligvis er det bare jeg og kassegitaren og akustisk pop. Nå skal jeg synge en houserap-låt, med tekst på suladialekt. I Melodi Grand Prix. Det er helt sjukt, synes vokalisten fra Fiskerstrand.

Selger

Til daglig selger han brettspill og leiketøy, men målet er å kunne jobbe som musiker på heltid. Melodi Grand Prix er en finfin anledning til å vise seg fram, mener han.

– Jeg har jo ingenting å tape. Nå får jeg slippe min første singel, med en million tilhørere.

Singel nummer to kommer også. Og sammen med Bjørn Johan og Mats har jeg flere spennende planer i tida framover. Men de er hemmelige, sier Blomvik.

Følg smp.no på Facebook

Tre av sju videre

Sju deltakere er plukket ut til å være med i delfinale 2, som går av stabelen i Florø lørdag.

Kun tre av dem går videre til den store finalen i Oslo Spektrum. Hvem som får æren er det seerne som bestemmer.

Programledere er Jenny Skavlan og Erik Solbakken.

Se også: Disse gikk videre fra delfinalen i Steinkjer