Tre videre til nasjonalt mesterskap

David Sewerin (12) fra Ålesund på piano, Renat Zimin (13) fra St.Petersburg/Åndalsnes på piano og Harald Haram (17) fra Ålesund på marimba fikk alle førstepris under lørdagens regionale utgave av Ungdommens Musikkmesterskap.

Er videre David Sewerin fikk høyeste poengsum i Ungdommens Musikkmesterskap i Ålesund lørdag. Arkivbilde. 

Ros Konferansier under konkurransen, Lars Alver Krum fra  NMF Nordvest, roser deltakerne i klasse 1 for super innsats, og leser opp poengsummen. F.v. Ingrid Anna Slettebakk (piano), Eirik Stave (piano), Lukas Melchisedekow (piano) og foran, Roman Mohylevyts (kornett).  

Musikk

Det betyr at de går direkte videre til den nasjonale konkurransen på Norges musikkhøgskole i Oslo 22.–23. november.

David Sewerin fikk 24 av 25 oppnåelige poeng, mens Renat Zimin og Harald Haram begge fikk 23 poeng.

15 unge musikere fra deltok i tre klasser, da Møre og Romsdals første regionale mesterskap i konkurransen gikk av stabelen på kulturskolen i Ålesund lørdag.

Klassisk

Ungdommens Musikkmesterskap er en konkurranse i framføring av klassisk musikk for alle under 26 år. Konkurransen springer ut av det tidligere Ungdommens Pianomesterskap, og bli nå arrangert av Norsk Kulturskoleråd, Norske Musikklæreres Landsforbund og Norges Musikkorps forbund.

I 2013 deltar utøvere på piano, treblås, messingblås, slagverk, duo og ensembler.

– Neste år blir det en konkurranse for sangere, gitarer og strykere, og jeg inviterer gjerne til mesterskap i Ålesund til neste år også. Det har vært en glede å høre på alle som deltok. Og takk til alle dere som backer opp de unge utøverne, og kjører dem hit på en lørdag, sa rektor Gro Dalen, med en ekstra hilsen til de fem utøverne i Kristiansund Guitars som reiste hele veien til Sunnmøre for å delta.

Les mer om konkurransen og deltakerne i mandagens avis.

Les fleire kulturnyheter på smp.no