Se lunsjkonserten i videovinduet over

«Borgny, flukten fra flammene» er den første boken om bybrannen som er skrevet for barn. Nå kommer også musikalen fra boken.

Kunstentusiasten Kornelia Melsæter fra Ålesund spiller hovedrollen i musikalen om Borgny og bybrannen, som har premiere på onsdag. I motsetning til mange andre på hennes alder, vet Kornelia akkurat hva hun vil.

Hvaskjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

– Min drøm er å bli skuespiller. Nei, jeg SKAL bli skuespiller, sier hun bestemt om framtidsplanene sine. Kornelia går 2. året på dramalinjen ved Fagerlia videregående skole og satser hundre prosent.

– Jeg har ikke så mange andre hobbyer. Det er drama og sang som står øverst på lista, men på fritiden liker jeg også å male.

Begynte tidlig

– Jeg begynte med drama ved Jugendteateret da jeg var sju år gammel. Mamma er dramalærer, så det var nok hun som dyttet meg i riktig retning, ler 17-åringen, som i tillegg til drama og sang, også spiller trompet.

– Jeg er vant til å gå på en scene og gjøre det jeg skal for et publikum, også er det overstått. Det at alt skulle spilles inn var litt skummelt, sier Kornelia.

– Men alt i alt var det en god opplevelse.

Tidlegare på Scena: Se utdrag fra Bybrann-musikalenSe Sigrid Solbakk Raabe-konsertenSe Stig Ulv-konsertenSe Liv Håker-konserten

Borgny og meg

Kornelia koser seg når hun går inn i rollen som ni år gamle Borgny.

– Det var veldig utfordrende i begynnelsen. Selv om man tenker at man aldri forandrer seg, var det krevende å skulle gå tilbake i tid til da jeg var ni år, forteller hun. Kornelia fant likevel flere likhetstrekk mellom seg selv og rollen som Borgny.

– Jeg og Borgny er egentlig veldig like. Vi er begge drømmende og fantasifulle personer, så jeg har nok hentet en del fra meg selv.

Lesflere kultursaker på smp.no

Smp-scena er Sunnmørspostens arena for å løfte fram lokale artister. I dag kan du se 17 år gamle Kornelia Melsæter og Leif Remmen spille og synge musikk fra den nye musikalen om Borgny og bybrannen. Musikalen har premiere kommende onsdag. Foto: Nils Harald Ånstad Foto: Nils Harald Ånstad