– Jeg SKAL bli skuespiller

Bybrann-musikalen om niåringen Borgny har straks premiere. Kornelia Melsæter og Leif Remmen spiller og synger på lunsjkonsert i dag.

– Det var veldig utfordrende i begynnelsen.

Scena

Scena er Sunnmørspostens kulturscene på smp.no

  • Scena er ment som arena for å løfte fram lokale artister.
  • Med 200.000 unike brukere på smp.no i uka gir det mulighet til å nå et stort publikum.Hver fredag fram til jul blir det en minikonsert med en ny artist på nettet.
  • De som ønsker å delta på Scena, kan kontakte Sunnmørsposten på kik@smp.no

På Scena Smp-scena er Sunnmørspostens arena for å løfte fram lokale artister. I dag kan du se 17 år gamle Kornelia Melsæter og Leif Remmen spille og synge musikk fra den nye musikalen om Borgny og bybrannen. Musikalen har premiere kommende onsdag. Foto: Nils Harald Ånstad 

Musikk

Se lunsjkonserten i videovinduet over

«Borgny, flukten fra flammene» er den første boken om bybrannen som er skrevet for barn. Nå kommer også musikalen fra boken.

Kunstentusiasten Kornelia Melsæter fra Ålesund spiller hovedrollen i musikalen om Borgny og bybrannen, som har premiere på onsdag. I motsetning til mange andre på hennes alder, vet Kornelia akkurat hva hun vil.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

– Min drøm er å bli skuespiller. Nei, jeg SKAL bli skuespiller, sier hun bestemt om framtidsplanene sine. Kornelia går 2. året på dramalinjen ved Fagerlia videregående skole og satser hundre prosent.

– Jeg har ikke så mange andre hobbyer. Det er drama og sang som står øverst på lista, men på fritiden liker jeg også å male.

Begynte tidlig

– Jeg begynte med drama ved Jugendteateret da jeg var sju år gammel. Mamma er dramalærer, så det var nok hun som dyttet meg i riktig retning, ler 17-åringen, som i tillegg til drama og sang, også spiller trompet.

– Jeg er vant til å gå på en scene og gjøre det jeg skal for et publikum, også er det overstått. Det at alt skulle spilles inn var litt skummelt, sier Kornelia.

– Men alt i alt var det en god opplevelse.

Tidlegare på Scena:
Se utdrag fra Bybrann-musikalen
Se Sigrid Solbakk Raabe-konserten
Se Stig Ulv-konserten
Se Liv Håker-konserten

Borgny og meg

Kornelia koser seg når hun går inn i rollen som ni år gamle Borgny.

– Det var veldig utfordrende i begynnelsen. Selv om man tenker at man aldri forandrer seg, var det krevende å skulle gå tilbake i tid til da jeg var ni år, forteller hun. Kornelia fant likevel flere likhetstrekk mellom seg selv og rollen som Borgny.

– Jeg og Borgny er egentlig veldig like. Vi er begge drømmende og fantasifulle personer, så jeg har nok hentet en del fra meg selv.

Les flere kultursaker på smp.no

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Musikk