Kulturstrøm med Herman Ekeberg torsdag klokka 20.00:

Lokalpatriotisme og en dose selvironi

Herman Ekeberg og band går på scenen som siste innslag i Kulturstrøm før sommerferien. Han lover både lokal patriotisme og et skråblikk på det han omtaler som verdens vakreste by.

Vokal: Herman Ekeberg Piano: Jan Gunnar Åkre Bass: Jonas Volle Åkre Trommer: Stig Vågnes Gitarer/mandolin: Nils Harald Ånstad

Sammen med band, er det Herman Ekeberg som har siste Kulturstrøm-konsert før sommeren. Fra venstre: Nils Harald Ånstad, Jan Gunnar Volle Åkre, Herman Ekeberg, Stig Vågnes og Jonas Volle Åkre.  Foto: Anne Marthe V. Berge

kulturstrom

– Det er artig å kunne bidra i en slik periode, og vi håper å kunne sprite opp hverdagen til folk, sier Herman Ekeberg og ler av ordspillet.

Det er torsdag klokka 20.00 duket for siste konsert i Kulturstrøm-serien før sommerferien. Konserten kan sees, enten på Parken kulturhus i foajeen, eller direkte på smp.no.


Kulturstrøm med Natalie Sandtorv fredag klokka 20.00:

– Å, det er gøy å få spille for folk

Natalie Sandtorv møter publikum med gode plateanmeldelser i ryggen, som bekrefter at hun er på rett veg med sin nye artist-signatur «Neon Ion».


Da skal Ekeberg fremføre låter med lokalt fokus, med god hjelp av Jan Gunnar Volle Åkre på tangenter, Jonas Volle Åkre på gitar, Nils Harald Ånstad på gitar og Stig Vågnes på trommer.

– Folk kan forvente seg litt sånn byfokus. Om oss selv, byen, folkene og «attityden». Alt med et skråblikk, forteller Ekeberg.

Konsert: Herman Ekeberg gleder seg til å avslutte Kulturstrøm før sommeren. Torsdag kan du se konserten live, enten på smp.no eller Parken kulturhus.  Foto: Anne Marthe V. Berge

– Lyd og lys i tunnelen

Da Norge stengte ned ble blant annet kulturbransjen hardt rammet. Selv om ikke Ekeberg er artist på heltid, innrømmer han at kulturbransjen var i tankene hans, og han berømmer samarbeidet mellom Sunnmørsposten og Parken kulturhus.

– Det er fantastisk at man kan gi lokale artister en scene der de kan vise seg fram. Kulturstrøm er et viktig bidrag, sier han.


Kulturstrøm med Robert Post torsdag klokka 20.00:

— Det skjer i denne byen også, at folk trakasseres for å være seg selv

Robert Post spiller nye låter om aktuelle tema. «In this Town» handler om den gang han ble kalt «jævla homo» på gata i Ålesund.


Selv om ting ikke er tilbake til normalen enda, har flere restriksjoner allerede blitt lettet på. Dette fører til at det er mulig å få med seg konserten torsdag live, på Parken kulturhus.

– At de nå åpner opp igjen gjør at det er både lyd og lys i enden av tunnelen. Det er jo flott at man kan se konserten på nett, men det er ikke alle som har mulighet til å lene seg tilbake, koble av og høre konserten i et headset med god lyd. Jeg tror det å møte opp vil være et fint avbrekk for folk. Slik at folk så smått kan begynne å gå ut og komme litt sammen, sier Ekeberg.

Smil og latter

Både folk som ser konserten på Sunnmørsposten sin hjemmeside, eller på kulturhuset, kan forvente seg både latter og smil i løpet av konserten.

– Jeg synes det er veldig fint om vi kan gi folk en opplevelse som får dem til å trekke på smilebåndet. Det er viktig med latter og smil nå for tiden. Også håper jeg at folk kan nyte et glass med noe godt å drikke, få godfølelsen og kjenne litt på den lokale patriotismen. I tillegg til noen humoristiske skråblikk som man kan kjenne seg igjen i, sier han.


Kulturstrøm klokka 20.00 torsdag kveld:

Du kan bli publikum på Stig Ulv si nye live-plate

Artisten Stig Ulv frå Ørsta var torsdag nestemann ut i serien «Kulturstrøm» frå foajeen i Parken kulturhus. Han spelte heilt nye låtar, og opptaket skal bli til ei plate.


Det er nå tillatt med inntil 75 publikummere i foajeen på kulturhuset.

Kulturstrøm vil etter planen fortsette med nye konserter til høsten.


Her er programmet for Kulturstrøm

Lurer du på hva som er neste konsert i Kulturstrøm? Her finner du svaret.