– I dag burde vi ha vunne, men det er snakk om marginar. Målet er å bli mellom dei fire beste i avdelinga, så no må i nullstille til neste kamp, sa Vegard Opsahl til Sunnmørsposten etter kampslutt.

SIF-trenaren hadde då sett sitt eige lag treffe målstengene to gongar, ein i kvar omgang. Verken Sondre Kjølsøy eller Nils Ottar Sandø hadde marginane med seg på bortebane denne kvelden.Kva så med Ørsta? Trenar Are Bjørgum var veldig nøgd etter kampen.

– Målet er å unngå nedrykk, og vi er nøgd med å halde nullen i dag. No må vi bygge vidare på denne kampen, men vi tek gjerne imot spelesugne studentar (frå Høgskulen i Volda) som kan heve kvaliteten på laget vårt, sa ein smilande Bjørgum.

Greit nok

Etter 4-4 i målsjansar før pause, var det ingenting å seie på at det stod uavgjort etter 1. omgang.

SIF-målvakt Terje Kjølsøy fekk svidd fingertuppane på skotforsøket frå Sjur Haug, men rydda opp i stor stil. Etter pause hadde han svært lite å gjere. Til gjengjeld fekk Ørsta-målvakt Liaskar meir å hanskast med. Likevel, gjestane skapte ikkje dei store målsjansane i 2. omgang. Nemnde Sandø klinka ballen i stolpen etter 70 minutt, men nærare kom aldri SIF.

Unge og talentfulle Martin Solheim gjorde sine saker nesten feilfritt. Dommaren frå Spjelkavik IL var ein av bana sine dyktigaste aktørar.

Dei øvrige kampane torsdag enda slik:

Langevåg-Hareid 1-0 (1-0)

Mål Langevåg: Albert Devold (straffe),

KAMPEN:  Langevåg rundspilte Hareid etter alle kunstens regler, og radet opp store målsjanser. Men måtte ha straffe for å få 1-0, som Albert Devold satte inn. Hareid hang i tauene, men overlevde den ene målsjansen etter den andre. Og etter hvert som det gikk mot slutten, hadde gjestene noen halvsjanser som gjorde gultrøyene nervøse. Men Langevåg vant 1-0, noe annet enn hjemmeseier hadde vært et ran!

Godøy-Stranda 1-0 (0-0)

Mål Godøy: Dagfinn Godø

KAMPEN: Etter å ha stanget og stanget i en god time, viste midtstopper Dagfinn Godø sine Godøy-kamerater hvordan det skal gjøres. Han gikk opp på en corner og brassesparket like godt ballen rett i nota. Dermed var årets mål scoret på Godøy stadion.  Men bunnlaget Stranda ga favoritten skikkelig motstand, og hadde både stangskudd og flere andre gode sjanser.

Emblem-Skodje 4-1 (3-1)

Mål Emblem: Elias Dahlberg 2 (ett straffe), Thomas Aure, Petter Nesset,

Skodje: Eirik Hjelvik

RØDT KORT: Petter Nesset, Emblem (72)

KAMPEN: Eirik Hjelvik ga Skodje en drømmestart ved å sette inn et langskudd etter få minutter, men Emblem slo tilbake. Og scoret tre kjappe mot slutten av 1. omgang. Og da Petter Nesset økte til 4-1 like etter pause var løpet kjørt. Samme Nesset fikk også rødt kort (to gule). Men Emblem hadde full kontroll likevel.

Valder-Larsnes/Gursken 4-0 (2-0)

Mål Valder: Olai Rørstad, Steffen Oksnes Elde 2 (ett straffe), Shafi Elmi.

RØDT KORT: Richard Lynge, L/G

KAMPEN:  Valder ledet fullt fortjent 2-0 ved pause, selv om også L/G hadde sine tilbud. Og da gjestenes Richard Lynge fikk et strengt idømt direkte rødt kort tidlig i 2. omgang, ble oppgaven nærmest umulig for  L/G. Valder har fått en drømmestart på høsten, etter en blytung vår.

Norborg-FK Sykkylven 2-3 (1-0)

Mål Norborg: Hans Nordang (straffe), Kristoffer Søviknes

FKS: Sondre Skylstad, Jamal Aliyi, Bengt Hole Alnes

RØDT KORT: Martin Blindheim, FKS (88)

KAMPEN: Norborg fikk solid bakkekontakt etter seieren mot Larsnes/Gursken sist. De ledet riktignok heldig 1-0 mot FKS ved pause torsdag, men etter hvilen fikk gjestene endelig uttelling. Og FK Sykkylven tok en fortjent seier. Selv om Norborg yppet seg etter at de kom under 1-3.  Og gjorde det spennende mot slutten ved å redusere på overtid.