Hovedfestivalen i årets Hessacup ble for en gangs skyld velsignet med vakkert augustvær både lørdagen og søndagen.

– Endelig hadde vi værgudene på vår side, og årets turnering har vært nesten perfekt for oss. Mye god fotball, mange tilskuere, god omsetning i kioskene, og våre egne Hessa-lag har også gjort det godt sportslig. Nei, dette er vi fornøyd med, smiler Hessacup-general Christian Tolfsby.

Plass til flere lokale

Men selv om det var nesten 150 lag med i Hovedfestivalen og også bra besøkt i Knøttefestivalen forrige helg, har Hessacup plass til flere lag.

– Vi kunne ha ønsket oss enda flere lokale lag i cupen. I år har vi hele 82 tilreisende lag som har vært innkvartert på diverse skoler, og både matopplegg og transport har fungert veldig bra. Men vi har plass til enda flere lokale lag, får håpe de dukker opp neste år, sier han.

Hovedfestivalen er altså for spillere fra 11 til og med 16 år, mens de yngste gjorde seg ferdig forrige helg under Knøttefestivalen. Og Sunnmørsposten fikk gleden av å se Ellingsøys G13-gutter i syverfinalen mot Førde.

Teknisk gode

Og der imponerte de gulblå fra Ellingsøya stort, og vant 6-2. De var veldig mye bedre teknisk enn sunnfjordingene, og hadde «typer» som skilte seg ut. Om denne gjengen fortsetter i moderklubben, må Ellingsøys fotballframtid virkelig være lys.

Og så spiller de altså Tikitaka. Små vegger, finter i toppklasse, og pang i mål. Det er tidligere storspiller Frode Myklebust som har trent gjengen helt siden de var seks år, og nå føler han at guttene begynner å nærme seg.

Mye trening

– Helt siden de var seks år har vi stort sett trent fire ganger i uka, og nå er vi kretsens beste 13-årslag sammen med Hødd og Herd. Vi kom til semifinalen i Norway Cup i år, og snart skal vi til Hamkams talentcup på Hamar, Der vi skal spille 11´er, og da slår vi oss sammen med Ørskog, Herd samt en spiller fra FK Sykkylven. For vi har ikke så mange i hver årsklasse på Ellingsøya, men vi vant på Hamar i fjor, smiler trener Frode.

Imponerte: Blindheims G16-lag i syver vant semifinalen sin 15-1, og feide Førde unna med 5-0 i finalen. Da er Hessacup-seieren fortjent!

Christian er forbildet

Som har sønnen Thomas som en av bærebjelkene på laget. En annen sønn, Christian, spilte for AaFKs A-lag inntil skader ødela for ham. Og Thomas mener at Christian er bedre enn det pappa Frode var. Frode spilte også for AaFK i en del sesonger, men det var på 80-tallet.

– Christian er min favorittspiller ved siden av Eden Hazard på Chelsea, og Christian er mye bedre enn det pappa var. For Christian spilte for AaFK i eliteserien, pappa kun når AaFK var i 1. divisjon, ler Thomas Myklebust.

Eneste klubb som vant to finaler i årets Hessacup var Aksla, som i jenteklassen vant både J16 nier og J13 syver. Ellers ble det sunnmørsseire i totalt sju av elleve finaler (se faktaramme).

Blindheims G16 lag i syver feide kunstgraset med motstanderne sine. I semifinalen vant de 15-1 (!) mot Leik fra Trøndelag, før Kaupanger ble banket 5-0 i finalen. Da snakker vi om å være overlegen.