– Ut fra forutsetningene må jeg si at dette var solide saker. Flere av dem var skikkelig redusert på grunn av sjukdom, men de hentet fram sitt beste likevel, mente hovedtrener Glenn Cudmore.

Sistnevnte deltok ikke i generalprøven i Stavanger, siden han har vært plaget med et magevirus en god stund.

Fått trent likevel

– Men han har fått trent én gang pr. dag selv når han har vært syk, så jeg håper han ikke har tapt for mye. I NM har jeg håp om at han skal kjempe om meedaljer på de korteste fridistansene, kanskje også på de lengre, sier Cudmore.

– Før den siste finalen sin, på 100 fri, begynte også han å få kjenning med feber, men leverte sitt beste løp der likevel. Og det tegner godt, mener treneren. På 200 butterfly ble Holten Bøen nr. 4 i superfinalen, noe som er sterke saker i det harde beitet.

Mathias Thorvik satte ny personlig rekord på 200 butterfly og også på 400 m medley, der han også klarte NM-kravet.

Mer sykdom

Oscar Wiik har lenge vært plaget med en skulderskade, og nå fikk han også omgangssyke før Stavanger-turen. Likevel satte han klare «perser» både på 100 medley og 100 fri.

De to yngste, Simon Wiik og Aksel Michelsen, leverte også solide prestasjoner, begge satte personlige rekorder.

Silje Mari Bjørlykke står over NM, men viste i Stavanger at hun er på klar frammarsj etter sykdom som ødela hele forrige sesong for henne. I Stavanger satte hun en solid ny «pers» på 200 fri, og svømte 12 sekunder raskere på 800 fri enn i forrige konkurranse.

– Men vi velger å holde henne litt igjen, nå skal hun få bygge seg opp igjen sakte men sikkert, sier Glenn Cudmore.