«Vi gleder oss». Skrev Sylte som utdyper hva det innebærer å få tildelt norgesmesterskapet for islandshester.

– NM er det største stevnet som arrangeres i landet hva oppslutning angår. Jeg regner med at det blir rundt 140 ekvipasjer. Slik det var under årets mesterskap på Mysen, sier Sylte.

Hun er leder i Vestnes Islandshestforening og vil i neste uke innkalle til et styremøte der en NM-komité blir dannet.

Rutinert arrangør

– Dere er stor forening og en rutinert arrangør?

– Ja, vi har lang fartstid og en solid medlemsmasse. Sist vi arrangerte NM var i 2010. Da hadde vi også hadde NM i 2008 og 2006, forteller Sylte om en forening som også hadde flest deltakere under årets NM.

– Hvor mange vil dere stille med i NM på hjemmebane?

– For å delta i et norsk mesterskap må du kvalifisere deg gjennom stevner som går i forkant og innfri visse krav, som enten A- eller B-utøver. Neste år blir A-kravene skjerpet, sier sympatiske Elisabeth Sylte. Som sjøl er aktiv rytter samt utdannet dommer. Hun blir stevneleder for neste års NM, men skal få tid til å delta som aktiv.

Leie inn teltstaller

– Hvilke utfordringer har dere som arrangør?

– Å huse staller til rundt 150 hester krever at vi må leie inn såkalte teltstaller fra Danmark. For i tillegg til sjølve NM skal det også arrangeres en avlsvisning. Vi har 50 stallplasser på vårt anlegg i Trefsjord, derfor må vi leie 100 teltstaller.

– Er et norsk mesterskap en gullgruve rent økonomisk?

– Nei, men vi regner sjølsagt å sitte igjen med et pent overskudd. Neste år skal vi dele arrangement med Norsk Islandshestforening. Dette fordi forbundet skal få inn viktige inntekter. Vi må gjøre dugnadsjobben, men forbundet oppnevner blant annet dommere og vil ha et medlem i hovedkomitéen, sier Elisabeth Sylte.

Rent sportslig regner også arrangørene å hevde seg i toppen og innkassere noen NM-gull. Verdensmester Stian Pedersen samt Ingird Marie Larsen er de heteste gullkandidatene. Men også Marthe Winther Skorgenes og Ingrid Sofie Krogsæter vil ventelig kjempe i toppen siden de ble norske mestere i år.

Stevnesjef: Elisabeth Sylte blir stevnesjef når Vestnes Islandshestforening skal arrangere norgesmesterskapet i Tresfjord i dagene 6. - 9. juli neste år. Foto: STAALE WATTØ