Idrettslag får millioner av staten, men mange glemmer å søke

Idretten i Møre og Romsdal kan i disse førjulsdager glede seg over et skikkelig tilskudd til lagsøkonomien.

Allsidighet lønner seg Blindheim IL har en rekke idretter på programmet, og har også en svært stor omsetning. Nå kan klubben glede seg over en «julegave» fra staten på nesten en halv million kroner i såkalt forenklet momskompensasjon. Ingen andre idrettslag på Sunnmøre får like mye som Blindheim IL. Og ikke alle gidder å søke på denne støtteordningen heller...  Foto: Eskild Flydal

Lokal sport

Før jul vil nemlig hele 16,9 millioner kroner ta vegen til klubbkontoene rundt i fylket. Bakgrunnen er en forenklet kompensasjonsordning for moms som Norges Idrettsforbund og Staten har framforhandlet. Til glede for de fleste idrettslag i landet.