Marius Johann Nakken blir sett som ett av norsk motorsports store framtidshåp. Tirsdag kveld kom han og pappa Tore fram til oljestaten Dubai der Marius Johann fredag setter seg i en Porsche for å kjøre Dubai 24-timers.

– Etter det jeg har blitt fortalt på forhånd skal jeg bytte på å kjøre sammen med en russer, en franskmann og en sjåfør fra Nederland.

Det sa Marius Johann Nakken til Sunnmørsposten på telefonen fra Gardermoen tirsdag ettermiddag, like før han satte seg om bord i flyet med adresse Dubai.

Spennende planer for året

– Har ditt lag ambisjoner om å vinne?

– Ja! Det vil være stor stas også for meg om vi fikk et godt resultat for teamet. Dette gir meg en stor mulighet. Jeg kan si at vi har spennende planer for dette året, sier unggutten fra Ålesund.

Uten at han kan avsløre konkret hvilke planer han har for resten av 2017.

Drømmesjansen under Dubai 24-timers er likevel en unik mulighet for unge Nakken til å overbevise at han er en utøver med internasjonalt format.

Beste nordmann i asfaltracing, NTCC

Interessen omkring løpet i Dubai er like fullt noe helt annet.

100 biler samtidig

– Kjøringa tar til fredag. Totalt vil det være rundt 100 biler på banen samtidig, det vi si at løpet omfatter 400 sjåfører, i forskjellige klasser. Jeg er eneste nordmann i den gjeveste klassen, sier Nakken som fikk kort tid til å forberede seg på.

– Det ble kjapt bestemt, men uansett er dette en sjanse jeg uansett måtte gripe, sa en oppglødd 23-åring før han satte kurs for Dubai. Dit han og pappa Tore kom i går kveld.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.