Vi snakker om Sula Cheerteam Vipers, som da står for idretten cheerleading, mest kjent fra USA. Men som har fått et godt fotfeste i Norge de senere år.

– Mange av våre utøvere er ferske på dette nivået, men de viser stor framgang. Vi trener fast to ganger i uka i Solevågshallen, i tillegg møtes vi til treningssamlinger enkelte helger. Jeg ser stort potensial i laget vårt, som består både av jenter og gutter, sier Gina Charlotte Heggedal.

Ung trener

Hun er trener for laget fra Sula og holder til daglig til i Volda hvor hun studerer ved Høgskulen.

– Jeg var aktiv i fire år før jeg tok trenerutdannelsen. Dette er min første trenerjobb. Og det er veldig spennende, sier 20-åringen som opprinnelig kommer fra Lillestrøm.

Under kvalifiseringa i Drammen ble det 2. plass til seniorlaget av de fem lagene som stilte opp. BI-Oslo sitt lag tok 1.-plassen.

Vipers Senior Coed Elite er navnet på seniorlaget fra Sula, mens juniorlaget kaller seg Vipers Pure Poison.

Les fleire saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Mål om topp-5

– Hvilke ambisjoner har dere foran norgesmesterskapet?

– Siden NM går i Tønsberg den siste helga i mars har vi ennå en del tid på oss til å utvikle programmet. Vi kommer til å satse på økt vanskelighetsgrad fram til mesterskapet, ikke minst bygge høgere pyramider, sier trener Heggedal.

– Jeg ser stort potensial i både senior- og juniorlaget. Det tar lang tid å bli virkelig god, det kreves mye trening, sier Gina Charlotte Heggedal.

Under NM i Tønsberg vil det delta ti lag i hver klasse.

– Vårt seniorlag stiller i en klasse som ikke har offisiell NM-status, men målet vårt er uansett å gjøre det så bra at vi kan komme topp-5, sier den unge treneren til Vipers Senior Coed Elite.