– Å vinne sammen med andre, er noe helt spesielt, og det største du kan oppnå. Bedre kan det ikke bli, smiler verdensmesteren.

Hope hadde den andre etappen. Den snart 19 år gamle gutten startet noen sekunder bak lederlagene, gikk opp i tet og førte, fikk det litt tungt og tapte noen sekunder på slutten, men Norge var med.

Junior-VM: Martine fikk pusteproblemer - måtte hentes med scooter

Imponerte Jon Rolf Skamo Hope gikk mot fort på den andre etappen og bidro sterkt til at det ble norsk gull.

Det ble akkurat som i fjor norsk gull til guttene på junior-VM-stafetten. I fjor var det en suveren seier. I år var det spurtoppgjør mot russerne, som tildels hadde vært uovervinnelige tidligere i mesterskapet.

Thomas Helland Larsen fra bærumsklubben Fossum avgjorde spurten. Både han og Jon Rolf går det siste året på Norges Toppidrettsgymnas på Geilo. Herman Martens Meyer fra Frogner på Romerike og Harald Østberg Amundsen fra Asker var de to siste på laget.

Revansjesugen

Hope var lysten på å vise sitt beste på stafetten etter at han på grunn for lite festevoks under skiene, ble hengt av på det ene individuelle rennet han deltok på i Soldier Hollow, hvor OL ble arrangert i 2002.

– Nå hadde du feste?

– Ja, hele etappen, smiler han.

Formen var som under hele mesterskapet god. Han har unngått sykdom i motsetning til mange i den norske troppen.

Glød og motivasjon

Den nyblivne stafett-mesteren er svært glad for gullet.

Han har igjen ett år som junior, og for neste års VM er det også et meget stort mål å få til det individuelle superløpet – godt feste, god form og topp sluttresultat.