Etter det Sunnmørsposten erfarer kom den russiske treneren Vadim Forafonov til Ålesund tirsdag for å prate med klubbledelsen om å overta som hovedtrener i klubben. Nåværende trener, Glenn Cudmore, gir seg etter NM i slutten av juli.

Samtidig har ildsjelen Einar Wiik sagt opp og sluttet i AaSLK, der han har vært tilsatt i halv stilling som klubb-koordinator uten personalansvar. Etter det Sunnmørsposten erfarer sluttet klubbkjempen Wiik nærmest på dagen.

– Av personlige grunner ønsker jeg ikke å gå ut med årsakene til at jeg gir meg. Men det er veldig synd at ikke Glenn Cudmore får fortsette. Han gjør og har gjort en fantastisk jobb for våre aktive, sier Wiik. Som fortsatt har sine to svært lovende sønner i klubben.

Glenn Cudmore sier rett ut at ledelsen i klubben gradvis har dreid i en retning han ikke kan leve med.

Informasjonshull

– Om klubben vil satse mer som en ren breddeklubb? Jeg vet faktisk ikke, det er et informasjonshull der som jeg ikke helt skjønner. Jeg er faktisk fortsatt usikker på hvor klubben egentlig vil hen, og nå håper jeg kun at klubbens veldig mange flotte svømmere ikke blir de som må lide, sier Cudmore.

– Klubben har fått fram mange ambisiøse gutter og jenter, som har store muligheter på sikt. Men de må ha et treningssystem som fungerer, og det håper jeg at ledelsen i klubben også skjønner.

– Så du vet fortsatt ikke om AaSLK har tenkt å trappe ned elitesatsingen til fordel for mer breddeidrett?

– Aner ikke. Jeg føler jeg ikke har hatt noe kart å orientere etter den siste tiden. Men jeg føler vi er grunnleggende uenige om vegen videre, og da passer det bra for meg at vi skiller lag. Men jeg tenker mye på de aktive i klubben, som jeg håper fortsatt blir ivaretatt.

– Er det et problem at AaSLK er totalt foreldrestyrt? Alle i styret er foreldre av aktive svømmere?

– Slik er det i veldig mange norske svømmeklubber, så dette er ikke noe særegent ved måten AaSLK er organisert på. Jeg tror neppe det er der problemet ligger.

– Jeg håper at klubben får seg en vekker nå. Det har vært turbulent i mange år i klubben, siden før den forrige hovedtreneren Alexander Hagenes sluttet. Men slik jeg føler det nå, kan ikke jeg fortsette å jobbe under den nåværende klubbledelsen. Gapet mellom oss er blitt for stort. Vi er rett og slett blitt enige om at vi er uenige. Da nytter det ikke for meg å fortsette her, sier norsk-canadiske Cudmore, som allerede har fått en rekke henvendelser fra andre klubber både i Norge og utlandet.

Remme svarer

Espen Remme, som er kjent som direktør i Helse Møre og Romsdal, er styreleder i AaSLK. Han har fått lese uttalelsene til Cudmore og Wiik. I en mail svarer han at styret ikke kommenterer personalspørsmål i media, og håper på forståelse for at ikke alt som inngår i styrets vurderinger kan deles eksternt.

– Styret er veldig takknemlig for den jobb Glenn har gjort i den perioden han har vært her. Samtidig deler styret hans påstand og vurdering av at man er uenige om vegen videre, skriver Remme.

Han skriver at styret også er takknemlige for den jobben Einar Wiik har gjort for klubben over lang tid. Og han fastholder at de sportslige ambisjonene til AaSLK både når det gjelder elite og bredde står ved lag.

– Hva så med russeren Vadim Forafonov som er i forhandlinger med klubben?

– Når det gjelder ny trener i AaSLK er det altfor tidlig å kommentere dette. Styret vurderer ulike navn og alternativer framover, skriver han.

Styreleder Espen Remme i AaSLK ønsker ikke å kommentere personalspørsmål i media, men bekrefter at trener Glenn Cudmore og styret er på kollisjonskurs om vegvalget videre. Foto: Staale Wattø